Procter & Gamble retrage mărci de balsam și șampon din SUA și Canada, din cauza unei substanțe cancerigene

Procter & Gamble retrage mărci de balsam și șampon din SUA și Canada, din cauza unei substanțe cancerigene
scris 19 dec 2021

Procter & Gamble (P&G) retrage în mod voluntar unele spray-uri de balsam uscat și șampon vândute în Statele Unite și Canada sub mărcile Pantene și Herbal Essences, din cauza prezenței unei substanțe chimice care cauzează cancer. 

Retragerea include, de asemenea, produse de la mărcile Aussie și Waterless fabricate în Statele Unite și unele articole scoase din producție de la mărcile Old Spice și Hair Food, în care P&G a declarat că a detectat ”niveluri neașteptate” de benzen, o substanță cancerigenă, relatează News.ro.

Cel mai mare grup de afaceri din Turcia îi cere lui Erdogan să pună capăt dobânzilor scăzute care depreciază lira CITEȘTE ȘI Cel mai mare grup de afaceri din Turcia îi cere lui Erdogan să pună capăt dobânzilor scăzute care depreciază lira

P&G nu a dezvăluit numărul de produse rechemate, care au fost distribuite prin magazine de vânzare cu amănuntul și online, dar a spus că acestea reprezintă mai puțin de 1% din portofoliul total de produse de îngrijire a părului.

Compania a spus că nu a primit nicio informație despre efecte adverse, dar a adăugat că expunerea zilnică la nivelul de benzen detectat în produse nu ar fi de așteptat să provoace consecințe negative asupra sănătății.

INEDIT O femeie dată în judecată de Eric Clapton va plăti peste 3.000 euro pentru un CD CITEȘTE ȘI INEDIT O femeie dată în judecată de Eric Clapton va plăti peste 3.000 euro pentru un CD

Benzenul este clasificat ca o substanță care poate provoca cancer în funcție de nivelul și gradul de expunere.

La începutul acestui an, lanțurile de farmacii din SUA au scos de pe rafturi produsele de protecție solară Johnson & Johnson, după ce J&J a declarat că a detectat benzen în unele mostre.

viewscnt
Afla mai multe despre
procter & gamble
balsam
sampon
sua
canada
cancerigen