Producătorul biscuiților Ulker cere băncilor din Turcia cel mai mare împrumut acordat vreodată

Producătorul biscuiților Ulker cere băncilor din Turcia cel mai mare împrumut acordat vreodată
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 feb 2018

Conglomeratul turc din domeniul alimentar Yildiz Holding, care are în portofoliu și producătorul de biscuiți Ulker, inclusiv fabrica Ulker din România, a cerut băncilor din Turcia cel mai mare împrumut acordat vreodată, invocând faptul că situația actuală îi cere să efectueze rambursări lunare ale unor împrumuturi, care pot ajunge la peste 1 miliard de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Necesarul de finanțare ar fi între 6-7 miliarde euro.

Cererea dezvăluie provocări de finanțare necunoscute anterior la unul dintre cele mai mari conglomerate din Turcia, o companie cu venituri anuale de aproximativ 12 miliarde dolari și peste 60 000 de angajați, relatează Bloomberg.

Yildiz a solicitat băncilor să își consolideze împrumuturile respective într-un singur credit cu o scadență de 9 ani și să acorde o perioadă de grație de 3 ani înainte de începerea rambursării.

În urmă cu aproximativ un an, Yildiz Holding a vândut un pachet de 21% din acțiunile producătorului de biscuiți Ulker către holdingul Pladis din Marea Britanie.

Yildiz a încasat 1,4 miliarde de lire turcești (398 milioane dolari) în schimbul participației la Ulker. În urma tranzacției, Yildiz a rămas cu o deținere de 28,92% la producătorul de biscuiți.

Epurările lui Erdogan fac prima victimă în industria financiară CITEȘTE ȘI Epurările lui Erdogan fac prima victimă în industria financiară

La mijlocului anului 2016, Yildiz a reunit companiile Godiva Chocolatier, United Biscuits, Ulker și DeMet’s Candy, producătoare de biscuiți, ciocolată și dulciuri, în holdingul Pladis, înregistrat în Marea Britanie.  

Pe piața românească, holdingul este prezent prin intermediul companiei Pladis România ( anterior Eurex Alimentare), care deține o unitate de producție în Popești-Leordeni, județul Ilfov.

viewscnt
Afla mai multe despre
yildiz holding
ulker
pladis
actiuni
vanzare