Producătorul Napolact și-a revocat după 3 ani administratorul, aducând un olandez, fost director la Brico Belgium

Producătorul Napolact și-a revocat după 3 ani administratorul, aducând un olandez, fost director la Brico Belgium
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 mai 2017

FrieslandCampina, subsidiara locală a grupului olandez cu același nume,  al treilea producător de lactate din România cu brandurile Napolact, Mili, Oke și Câmpina, și-a revocat administratorul, aflat în funcție de 3 ani, înlocuindu-l cu un fost director al rețelei de magazine Brico Belgium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Sklikas Grigorios, administrator al FrieslandCampina din decembrie 2013, a fost înlocuit cu olandezul Francois Roeland van Neerbos.

Producătorul Napolact are o cotă de 10% din piața românească de lactate, estimată la 800 de milioane de euro, iar principalii competitori sunt Albalact, Danone, Covalact, Olympus, Hochland și Delaco.

Proprietarul farmaciilor Dona injectează peste 4 milioane euro în afacere CITEȘTE ȘI Proprietarul farmaciilor Dona injectează peste 4 milioane euro în afacere

În 2015, de când datează ultimele date transmise Ministerului Finanțelor, compania, cu 241 de angajați, a înregistrat o pierdere netă de peste 13 milioane lei.

Fondat în 1871, grupul olandez Friesland este prezent în 17 țări (Olanda, Belgia, Germania, Franța, Rsuia, Ungaria, România, Grecia, Spania, Italia, Marea Britanie, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Nigeria, Ghana și Coasta de Fildeș).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
friesland
miscare