Puma anunță că devalorizarea puternică a peso-ului argentinian i-a afectat rezultatele financiare

Puma anunță că devalorizarea puternică a peso-ului argentinian i-a afectat rezultatele financiare
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Retailerul german de articole sportive Puma a declarat că devalorizarea majoră a monedei peso din Argentina i-a afectat rezultatele financiare, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Puma au scăzut miercuri cu 7,3%, la Londra, situându-se la nivelul inferior al indicelui european Stoxx 600, după ce compania a raportat rezultate preliminare pentru al patrulea trimestru și pentru 2023, împreună cu o perspectivă care a ratat așteptările, scrie News.ro.

Cerere de insolvență depusă de co-proprietar la o fabrică celebră de bere din România CITEȘTE ȘI Cerere de insolvență depusă de co-proprietar la o fabrică celebră de bere din România

Rezultatele finale vor fi publicate pe 27 februarie.

Creșterea vânzărilor ajustate în funcție de valută, pe întregul an, a fost estimată la 6,6%, față de perspectiva unei creșteri mari de o singură cifră, cu vânzări de aproximativ 8,6 milioane de euro.

Câștigurile înainte de dobânzi și impozite (EBIT) au fost de aproximativ 622 de milioane de euro.

Deși acest lucru a fost în conformitate cu indicațiile, compania ar fi înregistrat o creștere a vânzărilor de 8% și EBIT peste cel de 641 de milioane de euro de anul trecut, dacă nu ar fi fost efectele pesoului argentinian.

Impactul a fost deosebit de pronunțat în trimestrul al patrulea, când ”aplicarea contabilității hiperinflaționiste a dus la o scădere a vânzărilor”, a spus Puma în rezultate.

”Atât vânzările, cât și profitul net sunt sub consensul analiștilor. Cu toate acestea, consensul nu ia în considerare efectele negative ale devalorizării extraordinare a pesoului argentinian”, a adăugat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
puma
argentina
peso