Arabia Saudită deschide primul său magazin de băuturi alcoolice din ultimele decenii, dar numai pentru anumite persoane

Arabia Saudită deschide primul său magazin de băuturi alcoolice din ultimele decenii, dar numai pentru anumite persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Arabia Saudită este pe cale să deschidă primul său magazin de băuturi alcoolice din ultimele decenii, pe măsură ce slăbește tot mai mult restricțiile sociale – dar alcoolul va fi vândut doar diplomaților, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regatul intenționează să deschidă magazinul licențiat în următoarele săptămâni în Riad, unde diplomații nemusulmani vor putea cumpăra alcool, potrivit unor oficiali străini din capitala saudită, familiarizați cu acest subiect, arată G4Media.

Diplomații vor trebui să obțină autorizația printr-o aplicație mobilă administrată de autoritățile saudite și vor fi supuși unor limite privind cantitatea pe care o pot cumpăra, au declarat persoanele respective, care au cerut să nu fie identificate din cauza caracterului sensibil al problemei. Magazinul va fi situat în Cartierul Diplomatic, în sud-vestul capitalei saudite, unde locuiesc și lucrează majoritatea diplomaților.

EXCLUSIV Delhaize a cerut direct Comisiei Europene acordul la preluarea Profi în România, Consiliul Concurenței a intervenit și a cerut să avizeze. Tranzacția va echilibra piața și o va face mai competitivă, benefic pentru clienți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Delhaize a cerut direct Comisiei Europene acordul la preluarea Profi în România, Consiliul Concurenței a intervenit și a cerut să avizeze. Tranzacția va echilibra piața și o va face mai competitivă, benefic pentru clienți

Din punct de vedere istoric, în Arabia Saudită – o țară musulmană în care clerul islamic exercită o influență semnificativă asupra vieții de zi cu zi și asupra modului în care sunt puse în aplicare legile – alcoolul a fost vândut doar pe piața neagră sau a fost obținut prin poșta diplomatică, deoarece consumul său este strict interzis în Islam.

Băutura a fost interzisă în întreaga țară după ce un prinț saudit în stare de ebrietate a împușcat un diplomat britanic în anii 1950, în urma unei petreceri la ambasadă.

Nicușor Dan crede că terasele din Herăstrău și de pe Lipscani sunt subiecte ”complicate”: Au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate a autorității 15-20 de ani. Pe Lipscani se va interveni ”cel târziu în martie” CITEȘTE ȘI Nicușor Dan crede că terasele din Herăstrău și de pe Lipscani sunt subiecte ”complicate”: Au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate a autorității 15-20 de ani. Pe Lipscani se va interveni ”cel târziu în martie”

De mult timp circulă zvonuri potrivit cărora prințul moștenitor Mohammed bin Salman ar fi făcut demersuri pentru a permite consumul de alcool, ca parte a planurilor sale Vision 2030 de diversificare a Arabiei Saudite de la petrol la industrii precum divertismentul și turismul. Anterior, s-a raportat că vinul, cocktailurile și șampania ar putea fi permise la megaproiectul său de la Marea Roșie, supranumit Neom, bijuteria coroanei.

Dar oficialii guvernamentali au negat anterior orice plan de a începe să vândă alcool în țară, ca parte a unui efort de a atrage mai mulți turiști străini.

EXCLUSIV Proprietarul lanțului de restaurante La Mama lansează extinderea și are referiri dure la unii muncitori străini: Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul lanțului de restaurante La Mama lansează extinderea și are referiri dure la unii muncitori străini: Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!

Centrul de comunicare internațională al guvernului a declarat că se introduce un nou cadru de reglementare pentru a „contracara comerțul ilicit cu bunuri și produse alcoolice primite de misiunile diplomatice”.

viewscnt
Afla mai multe despre
arabia saudita
alcool