Raed Arafat propune restricții în spațiile publice pentru țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru țigările clasice

Raed Arafat propune restricții în spațiile publice pentru țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru țigările clasice
scris 10 apr 2018

Secretarul de Stat Raed Arafat susține necesitatea introducerii în spațiile publice a restricțiilor pentru țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutunul, la fel ca pentru țigările clasice, citând un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 - 2015, s-a înregistrat o creștere de 900 la sută a utilizării țigărilor electronice în licee.

Raed Arafat a postat, luni, pe Facebook un mesaj în care vorbește despre necesitatea impunerii de restricții pentru țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutunul, scrie News.ro.

Mesajul este însoțit de un articol CNN care vorbește despre o creștere cu 900 la sută a utilizării țigărilor electronice în licee.

”900% creștere în utilizarea țigărilor electronice în școli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor și nu influențează adolescenții. Vorbim de țigările electornice care se află pe piață mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor și impactul noilor dispozitive intrate pe piață recent. Este clar că trebuie acționat urgent prin interdicția promovării și a utilizării în spațiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile țigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, scrie Arafat pe Facebook.

Retailerul american Nine West, prezent și în România, cu datorii de peste 1 miliard dolari, renunță la afacerea cu încălțăminte pentru a scăpa de faliment CITEȘTE ȘI Retailerul american Nine West, prezent și în România, cu datorii de peste 1 miliard dolari, renunță la afacerea cu încălțăminte pentru a scăpa de faliment

Acesta nu este primul mesaj al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne împotriva fumatului.

În 21 martie vorbea despre necesitatea ca parlamentarii să inițieze un proiect legislativ ”încât să oprim recrutarea noilor generații de fumători de către comercianții morții”, iar anterior despre interzicerea publicității la fumat în locurile publice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raed arafat
tigari electronice
tutun