Războiul din Ucraina îi determină pe europeni să cumpere truse de supraviețuire și alimente

Războiul din Ucraina îi determină pe europeni să cumpere truse de supraviețuire și alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Europenii au început să își facă stocuri de echipamente precum saci de dormit și sobe de camping, precum și conserve și hrană uscată, parțial pentru a le dona refugiaților din Ucraina, dar și ca urmare a îngrijorărilor că aprovizionarea ar putea fi perturbată dacă războiul din Ucraina se va extinde, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Vânzările de produse precum recipiente de plastic, echipamente de camping, baterii, lanterne și încărcătoare solare pentru telefoane mobile au crescut de șase ori în ultimele două săptămâni la magazinele de hardware Clas Ohlsson din Suedia, a declarat un purtător de cuvânt. "Este clar că oamenii vor să fie pregătiți pentru o criză. Cele mai mari creșteri sunt la produsele recomandate să le ai în casă pe timp de criză, de exemplu radiourile", a precizat purtătorul de cuvânt de la Clas Ohlsson.

Coca-Cola, zahărul, bananele, făina și uleiul, cele mai căutate produse alimentare pe Monitorul Prețurilor CITEȘTE ȘI Coca-Cola, zahărul, bananele, făina și uleiul, cele mai căutate produse alimentare pe Monitorul Prețurilor

În paralel, vânzările de lapte praf, paste, cereale și conserve au crescut cu 20% în ultimele săptămâni, potrivit retailerului suedez de produse alimentare Ica Gruppen. Consumatorii își fac stocuri pentru ei în timp ce organizațiile umanitare cumpără produse pe care să le trimită în Ucraina, susține directorul de achiziții de la Ica Sweden, Andreas Sbrodigliga, scrie Agerpres.

Declarațiile lui Vladimir Putin prin care acesta a ordonat punerea forțelor nucleare rusești în stare de alertă a determinat locuitorii din Europa Centrală să se grăbească să cumpere iod, produs despre care cred că îi va proteja de radiații.

În Polonia, țară care până acum a primit mai mult de jumătate din cei trei milioane de refugiați care au plecat din Ucraina, lanțul de magazine Zabka a anunțat că au crescut vânzările de conserve, orez și apă îmbuteliată în unele regiuni, pe fondul campaniilor de strângere de donații pentru refugiați. În plus, produsele de igienă precum șervețele umede, geluri, săpunuri, pastă de dinți dispar și ele de pe rafturile magazinelor din Polonia, precizează lanțul de farmacii Rossmann.

În Germania, vânzările de produse de camping precum saci și saltele de dormit au explodat în ultimele două săptămâni la magazinele Decathlon, a declarat un purtător de cuvânt. Retailerul a decis de asemenea să doneze produse de camping organizațiilor umanitare care ajută în Ucraina.

În acest context, distribuitorul angro german Metro a decis să introducă, temporar, o limită cu privire la cantitatea pe care cumpărătorii o pot achiziționa din anumite produse precum ulei de gătit și făină, dar a adăugat că nu există motive pentru care consumatorii să își fac stocuri deoarece noi livrări urmează să sosească. "Observăm în prezent o cerere mare din partea clienților noștri pentru anumite alimente cu durata mare de valabilitate, care poate fi atribuită, printre altele, achiziționării de produse pentru a fi furnizate sub formă de ajutoare", a declarat un purtător de cuvânt.

Retailerul olandez Ahold Delhaize a raportat și el vânzări mai mari la magazinele sale din Cehia, ca urmare a faptului că oamenii fac donații pentru refugiați dar a adăugat că nu există motive de îngrijorare. "Lanțul nostru de aprovizionare este destul de robust la acest punct și avem suficiente produse pentru clienții noștri în stoc și la furnizorii noștri", a informat grupul Ahold Delhaize, din care face parte și rețeaua Mega Image. 

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
alimente
truse de supravietuire