Reacția IKEA la ironiile din Timișoara pe tema salariilor oferite angajaților

Reacția IKEA la ironiile din Timișoara pe tema salariilor oferite angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Reprezentanții lanțului IKEA, pentru care deschiderea magazinului de la Timișoara face în aceste zile, în spațiul public, subiectul unor discuții pe tema salariilor oferite angajaților, transmit pentru Profit.ro că salariul net ofertat pornește de la 3.000 de lei lunar fix, incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului, și că procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Pentru IKEA, bunăstarea angajaților noștri reprezintă o prioritate după care ne ghidăm în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am luat angajamentul să oferim un sistem de salarizare corect, incluziv și competitiv pentru toți colegii noștri, iar din acest motiv nu există angajați în echipa noastră care să primească salariul minim pe economie. Salariile oferite de IKEA sunt stabilite în baza unui studiu amănunțit, care include un proces de evaluare a pieței din zona respectivă.

Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar CITEȘTE ȘI Firmele, obligate să răspundă clienților la telefon în cel mult 5 minute. Amenzi de zeci de mii de lei, în caz contrar

Salariul net pentru colegii noștri din Timișoara pornește de la 3.000 de lei lunar fix, acesta incluzând tichetele de masă și decontarea lunară a transportului. În funcție de turele în care lucrează, angajații noștri primesc sporuri de weekend și de noapte, astfel adăugându-se o valoare adițională cuprinsă între 10% sau 35% la salariul lor final. În plus, dorim să ne respectăm angajamentul de a veni în sprijinul colegilor noștri cu cât mai multe beneficii adiționale posibile.

Printre aceste beneficii se găsesc serviciile medicale gratuite, prin intermediul abonamentelor medicale private sau a asigurării de sănătate, fond de pensie privată, programul de bonus anual IKEA, indemnizația pentru work from home, voucherele de vacanță, cadourile pentru zilele de naștere și aniversările de muncă, reducerile de 15% la majoritatea produselor IKEA din magazinele din România, dar și reduceri în valoare de 30% la produsele din Magazinul cu Produse Suedeze și la aproape 2.000 de produse de amenajare a locuinței și de economisire a energiei în magazinele IKEA din toată țara.

DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine "curat" în circuitul economic. Planul a inclus și restrângerea drastică a numărului de magazine

Totodată, amintim beneficii precum sprijin parental adițional, cum ar fi o lună de vacanță suplimentară față de cea prevăzută de lege pentru tați, astfel încât ei să o poată fi alături de copiii lor de îndată ce partenerele lor se întorc la muncă, precum și posibilitatea ca mamele și tații să lucreze o lună part-time, atunci când revin din concediul parental și să primească salariu pentru muncă full-time, precum și multe altele.

Construcția unui magazin IKEA este un proiect complex, care poate fi influențat de o serie de factori externi. Procesul de recrutare în masă, demarat la 1 februarie 2023, nu a influențat în niciun fel planurile de deschidere a magazinului.

FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. \ CITEȘTE ȘI FOTO Lidl sub asaltul inspectorilor ANPC, zeci de magazine închise. "Nu știu dacă în țara de origine se mănâncă legume și fructe mucegăite sau prețurile de la raft nu se potrivesc cu cele de la casă."

Deschiderea magazinului IKEA de la Timișoara face în aceste zile, în spațiul public, subiectul unor discuții pe tema salariilor oferite angajaților", este mesajul companiei.

Este relatat că persoanele care au fost la interviuri de angajare au făcut publice ofertele primite. În general, după spusele acestora, se oferă un salariu net de 2.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoarea de 20 de lei pe zi, precum și bani pentru transport, adică 150 de lei pe lună, arată Ziarul Timișoara.

DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Steilmann, primul jucător mare din retailul românesc care a făcut un pas înapoi în pandemie, revine "curat" în circuitul economic. Planul a inclus și restrângerea drastică a numărului de magazine

Oferta lansată în spațiul public a atras critici și ironii.

La începutul lunii februarie, IKEA, cel mai mare retailer mondial de mobilă pentru casă, a lansat programul de recrutare în masă, deschizând peste 250 de locuri de muncă pentru viitorul magazin IKEA Timișoara.

 

VEZI AICI VIDEO IKEA pregătește deschiderea magazinului din Timișoara, amânat de mult timp. Campanie de angajări, inclusiv din rândul refugiaților

Compania a angajat deja aproximativ 50 de persoane pentru noul magazin, iar în prezent caută să recruteze încă 250. Există mai multe roluri disponibile în departamentele operaționale, precum vânzări, logistică, relații cu clienții, restaurant.

Tranzacție - Fabrica CVL Idea Production din Fetești, cumpărată de Crazy CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fabrica CVL Idea Production din Fetești, cumpărată de Crazy

Magazinul IKEA Timișoara reprezintă următoarea etapă, după București, în planul de expansiune al IKEA România și IKEA Europa de Sud-Est.

IKEA își propune să deschidă magazinul din Timișoara în vara acestui an.

La acest moment, compania suedeză are două magazine în România, ambele în București, primul deschis în 2007, în Băneasa, iar al doilea în 2019, în zona Theodor Pallady. Reprezentanții IKEA a anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

Profit.ro a anunțat că Ikea a trecut în România, în 2021, de borna de 1 miliard de lei cifră de afaceri, înregistrând și un profit record, de 39,1 milioane lei, de la 10 milioane lei în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin
timisoara