Restaurante ca McDonald’s, Subway, Starbucks, note mici într-un top din SUA, în funcție de antibioticele din carne

Restaurante ca McDonald’s, Subway, Starbucks, note mici într-un top din SUA, în funcție de antibioticele din carne
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2016

Un studiu recent efectuat de organizații americane din domeniul sănătății și al mediului arată că majoritatea restaurantelor din SUA servesc alimente care conțin antibiotice, iar fast-food-uri precum McDonald’s, Subway, Starbucks, KFC sau Pizza Hut au luat note mici într-un clasament realizat de site-ul Eatthis, în pofida măsurilor luate în ultimul timp pentru a răspunde îngrijorării clienților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai recent, Papa John’s a renunțat să servească produse din carne de pui tratați cu antibiotice de uz uman și veterinar, pentru a se ridica la înălțimea motto-ului ”Ingrediente mai bune. Pizza mai bună”, devenind primul lanț național de pizzerii care a luat o astfel de măsură, scrie News.ro.

Urmând exemplul unor restaurante ca Chipotle și McDonald’s, companii precum Papa John’s acționează ca reacție la cererea clienților pentru carne fără antibiotice.

Un studiu recent efectuat de un grup de organizații din sectorul sănătății și cel am mediului a arătat că majoritatea restaurantelor din Statele Unite folosesc carne de vită, pui și porc provenită de la animale tratate cu antibiotice.

Utilizarea curentă a acestor medicamente contribuie la dezvoltarea unei bacterii care este imună la antibioticele standard, iar rezultatul este că atunci când oamenii se îmbolnăvesc medicamentele obișnuite nu își mai fac efectul.

Companiile agricole susțin să antibioticele ajută la sănătatea animalelor, iar autoritățile spun că aceste sunt utilizate numai sub supraveghere veterinară, dar criticii resping aceste poziții. În opinia lor, antibioticele sunt folosite pentru ca animalele să crească mai repede și să ajungă mai repede pe piață.

De ce sunt oamenii mai fericiți în apropierea mării. În creierul nostru se produc schimbări incredibile CITEȘTE ȘI De ce sunt oamenii mai fericiți în apropierea mării. În creierul nostru se produc schimbări incredibile

Unele restaurante, precum Papa John's, au devenit deja lideri în privința măsurilor adoptate împotriva metodelor dăunătoare din industria cărnii.

Clasamentul realizat de portalul Eatthis este condus de compania Chipotle, care a primit nota A, pentru că restaurantele sale servesc de ani de zile carne fără antibiotice, iar fondatorul acesteia, Steve Ells, a vorbit în Congresul american în favoarea reducerii antibioticelor administrate animalelor din ferme.

Pe locul al doilea s-a plasat Panera Bread, tot cu nota A. Sub sloganul ”Mâncare așa cum ar trebui să fie”, restaurantele servesc carne de pui fără antibiotice, iar compania s-a angajat să elimine 150 de ingrediente artificiale până în 2017.

Între companiile care au luat nota B în privința conținutului de antibiotice al produselor din carne se numără Chick-fil-A și Dunkin Donuts, în timp ce McDonald’s, plasată pe locul cinci, a primit doar nota C.

McDonald’s a făcut progrese mari de când produsele companiei au fost calificate ca având cu cea mai scăzută valoare nutritivă. Grăsimile saturate au fost eliminate, numărul caloriilor redus, iar numărul opțiunilor sănătoase, precum salate și iaurturi, a crescut. McDonald’s a primit însă note mici pentru că permite încă prezența de rutină a antibioticelor, în producția de carne de porc și vită.

Următoarele companii incluse în top au primit toate doar nota F în privința prezenței antibioticelor, între acestea aflându-se Subway, Starbucks, KFC, Domino’s, Taco Bell, Pizza Hut și Burge King.

Pizza Hut, de exemplu, a făcut progrese în servirea unor produse sănătoase, precum pizza cu blat subțire, o gamă de produse fără gluten și noi ingrediente, cum este spanacul, dar a luat notă mică în privința antibioticelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
subway
starbucks