Restaurantul Cerbul Carpatin din centrul Brașovului, câștigat în primă instanță de primărie

Restaurantul Cerbul Carpatin din centrul Brașovului, câștigat în primă instanță de primărie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2023

La 4 ani după ce Primăria Brașov a demarat procedura de recuperare a clădirii în care a funcționat Restaurantul Cerbul Carpatin, parte a fostei Case a Negustorilor, construită de către Apollonia Hirscher și donată comunității brașovene, Tribunalul Brașov, ca instanță de fond, a decis ca această clădire să se întoarcă în patrimoniul municipiului Brașov, așa cum s-a întâmplat și cu Cetățuia de pe Dealul Straja, relatează Monitorul Expres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

,,O decizie de primă instanță, după patru ani de judecată, în situația unui obiectiv foarte important pentru patrimoniul și istoria Brașovului, Restaurantul Cerbul Carpatin din Piața Sfatului. Mă bucur că avem o perspectivă și o instanță de judecată a decis că acest obiectiv ar trebui să revină în patrimoniul municipiului. Aștept și sper ca definitivarea acestei sentințe să nu dureze mai mult de câteva luni, astfel încât să avem acest obiectiv din centrul orașului, din inima orașului, din Piața Sfatului, revenit în patrimoniu și redeschis cetățenilor și vizitatorilor”, a declarat primarul Allen Coliban.

Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România CITEȘTE ȘI Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România

În sentința de astăzi, Tribunalul Brașov stabilește că acest imobil, alcătuit din clădiri și terenuri, denumit generic „Restaurantul Cerbul Carpatin”, cu suprafața de 1357,73 mp, constituie obiectul dreptului de proprietate publică al reclamantului municipiul Brașov, arată G4Media.ro.

Imobilul a fost edificat de Apollonia Hirscher, văduva judelui Brașovului, Lukas Hirscher în perioada cuprinsă între anii 1541 – 1547, fiind monument de arhitectură al Brașovului.

În perioada medievală aici era principalul loc de întâlnire al breslelor de meșteșugari, era un fel de piață acoperită a orașului, reprezentând, totodată, locul de desfacere a mărfurilor executate de diferite bresle, în special a cizmarilor și cojocarilor.

În perioada 1960 – 1963, monumentul istoric cunoaște o transformare radicală, primind numele de Cerbul Carpatin.

Ulterior, ca parte a patrimoniul SC Postăvarul SA. a intrat în procesul de privatizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurantul cerbul carpatin
brasov