Retailerul american de modă Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda, urmând să funcționeze exclusiv online. Compania va renunța și la magazinele din Franța și Italia

Retailerul american de modă Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda, urmând să funcționeze exclusiv online. Compania va renunța și la magazinele din Franța și Italia
scris 1 iul 2021

Retailerul american de modă Gap închide toate cele 81 de magazine din Marea Britanie și Irlanda, urmând să funcționeze exclusiv online, relatează BBC.

Compania a anunțat că va închide ”treptat” toate magazinele, de la sfârșitul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Între acestea se vor regăsi și cele 19 magazine programate să fie închise în iulie, odată cu expirarea contractelor de închiriere.

Gap nu a dezvăluit numărul de angajați care vor fi afectați de măsură, dar a precizat că va începe în curând un proces de consultări cu angajații.

Compania a spus că ”nu iese de pe piața din Marea Britanie” și că va continua să ofere un magazin bazat pe internet, după închiderea tuturor magazinelor.

Un purtător de cuvânt al Gap a declarat că decizia a urmat unei revizuiri strategice a afacerilor sale europene. Drept urmare, Gap caută, de asemenea, să renunțe și la magazinele din Franța și Italia.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

La nivel global, compania este în negocieri cu o altă firmă pentru a prelua toate magazinele sale franceze. În Italia, Gap a spus că a fost în discuții cu un partener pentru achiziția potențială a magazinelor din aceaastă țară.

"Credem în puterea globală a mărcii Gap. Punem în aplicare strategia Power Plan a Gap și realizăm parteneriate pentru a ne amplifica prezența globală. Nu ieșim de pe piața britanică. Vom continua să conducem și să operăm afacerea noastră de comerț electronic a Gap în Regatul Unit și Republica Irlanda", a spus purtătorul de cuvânt.

O sursă apropiată companiei a declarat că a asistat la adoptarea rapidă a cumpărăturilor pe internet pentru hainele companiei în Marea Britanie, de la carantinele impuse în timpul pandemiei.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Măsura vine ca cea mai recentă lovitură pentru comerțul din magazinele stradale din Marea Britanie, care are deja probleme în urma prăbușirii imperiilor Debenhams și Arcadia, în timpul pandemiei.

Brandul Debenhams continuă online după ce a fost cumpărat de retailerul Boohoo pentru 55 de milioane de lire sterline, în ianuarie, iar Gap intră în rândul magazinelor de îmbrăcăminte care s-au mutat în spațiul online.

viewscnt
Afla mai multe despre
gap
magazine
online