Risc de penurie de mâncare dacă muncitorii de pe lanțul logistic alimentar nu primesc echipamente de protecție anti-coronavirus

Risc de penurie de mâncare dacă muncitorii de pe lanțul logistic alimentar nu primesc echipamente de protecție anti-coronavirus
scris 4 apr 2020

Statele Unite riscă să înceapă să se confrunte cu cazuri de penurie în ceea ce privește unele produse alimentare dacă oamenii care muncesc pe lanțul logistic al industriei alimentare nu dispun de echipamente personale de protecție împotriva infectării cu COVID-19, înclusiv măști și mănuși, avertizează un document intern al Administrației Trump obținut de Yahoo News.

FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat CITEȘTE ȘI FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat

Până și spitalele au dificultăți în a-și asigura necesarul de astfel de echipamente de protecție. În plus, în cazul industriei food, sunt necesare și multe tipuri de echipamente speciale de protecție, destinate asigurării siguranței alimentare.

Rețeaua Regina Maria și Atlas oferă consiliere psihologică gratuită medicilor și asistentelor implicați în gestionarea cazurilor de Covid-19 CITEȘTE ȘI Rețeaua Regina Maria și Atlas oferă consiliere psihologică gratuită medicilor și asistentelor implicați în gestionarea cazurilor de Covid-19

Documentul de la Casa Albă, datat 2 aprilie, avertizează că, potrivit unei analize recent finalizate, ar putea surveni penurie de mărfuri alimentare dacă actualele stocuri de echipamente de protecție vor fi epuizate.

ULTIMA ORĂ Țăndărei intră în carantină. Guvern - Unii pur și simplu nu înțeleg să se comporte corespunzător CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Țăndărei intră în carantină. Guvern - Unii pur și simplu nu înțeleg să se comporte corespunzător

"Penuria de lapte s-ar instala în 24 de ore, iar cea de fructe și legume proaspete – în câteva zile. Carnea, puiul, peștele și ouăle procesate ar începe să se găsească cu dificultate în interval de 2 până la 4 săptămâni, iar produsele neperisabile – în 4 săptămâni", se arată în document.

Documentul reprezintă un avertisment cu privire la riscuri posibile în viitor și nu o descriere a situație actuale, precizează publicația citată.

Momentan, nu există semne de penurie alimentară pe teritoriul SUA, însă pandemia coronavirus pune imensă presiune pe toate verigile lanțului logistic alimentar, de la cultivatori și crescători la ambalatori și transportatori, comentează Yahoo News.

viewscnt
Afla mai multe despre
penurie de alimente
penurie de mancare
coronavirus foamete
lantul logistic alimentar
echipamente de protectie coronavirus