România a menținut în februarie cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE

România a menținut în februarie cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 apr 2020

România a menținut în februarie cea mai mare creștere anuală a comerțului cu amănuntul din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică, Eurostat. Ritmul de creștere al comerțul de retail a urcat pentru a treia lună la rând, ajungând la 11,9%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România a reurcat pe prima poziție în decembrie după ce, în noiembrie, fusese depășită de Ungaria în funcție de evoluția comerțului cu amănuntul, coborând pe locul al doilea pentru prima dată în 5 luni.

Coronavirus: Europa riscă o criză de aprovizionare cu fructe și legume proaspete. Probleme de transport, dar și cu deficitul de forță de muncă, inclusiv din România CITEȘTE ȘI Coronavirus: Europa riscă o criză de aprovizionare cu fructe și legume proaspete. Probleme de transport, dar și cu deficitul de forță de muncă, inclusiv din România

Față de ianuarie, comerțul cu amănuntul a crescut, în februarie, cu aproape un punct procentual. În ianuarie, comerțul cu amănuntul a accelerat puternic, la 11%, de la 8,5% în decembrie și 6,6% în noiembrie. Până în luna decembrie, ritmul de creștere a încetinit timp de 3 luni consecutive.

Pe locul al doilea în UE, în luna februarie, s-a situat Ungaria, cu o creștere de 11,4%, urmată de Portugalia, cu un avans de 8,7%.

La nivelul Uniunii Europene, comerțul cu amănuntul a crescut, în februarie, cu 3,2 % față de anul trecut, iar în zona euro avansul a fost de 3%.

În ritm lunar, România a avut, în luna februarie, un avans mai modest, de 0,7% al comerțului cu amănuntul, după un salt puternic, de peste 3% în ianuarie.

În UE, comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,8% în ritm lunar, iar, la nivelul zonei euro, avansul a fost de 0,9%.

Volumul comerțului cu amănuntul este măsurat prin evoluția cifrei de afaceri în comerțul de retail, ajustată în funcție de evoluția prețurilor și efectele sezoniere.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
vanzari retail
eurostat
vanzari romania
retail
comert ue