România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul

România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2022

Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în noiembrie cu 7,9%, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce în zona euro avansul a fost de 7,8%, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În UE, vânzările de combustibili auto au crescut cu 17,5% în noiembrie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 11,7%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au înregistrat un avans de 0,9%, scrie Agerpres.

Angajații Citigroup care refuză vaccinarea vor fi concediați CITEȘTE ȘI Angajații Citigroup care refuză vaccinarea vor fi concediați

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu aceeași lună din 2020, s-a înregistrat în Slovenia (41,1%), Franța (22,7%), Polonia (14,5%), Lituania (14,1%), Estonia (13,3%), Belgia (12,6%), Malta (10,2%), Portugalia (10%), Bulgaria (6,7%), Suedia (6%), Spania (4,8%) și România (4,3%), singurele scăderi fiind în Letonia (minus 3,6%), Germania (minus 2,8%) și Finlanda (minus 1,9%).

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 1% în zona euro și cu 0,9% în Uniunea Europeană. În octombrie, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,4% în UE față de luna mai.

În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 1,1% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și tutun au urcat cu 0,5%, iar cele de produse non-alimentare cu 1,4%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Spania (4,9%), Luxemburg (4%) și Portugalia (2,8%), iar cel mai semnificativ declin în Austria (minus 4,1%), Letonia (minus 3,6%) și Croația (minus 3,1%).

România a raportat o creștere de 0,4% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, după un declin de 0,3% în octombrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
vanzari