România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul

România, printre țările UE în care au crescut vânzările cu amănuntul
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în noiembrie cu 2,4%, comparativ cu luna similară din 2021, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,8%, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna similară din 2021, s-a înregistrat în Letonia (10,7%), Slovenia 97,5%), Polonia (5,7%), Malta (5,5%), Bulgaria (4,7%) și România (4,4%), cele mai semnificative scăderi fiind în Danemarca (minus 7,4%), Belgia (minus 6%) și Germania (minus 5,7%), scrie Agerpres.

LISTA JTI scumpește pachetele de țigări. Cât vor costa Camel, Winston sau Sobranie CITEȘTE ȘI LISTA JTI scumpește pachetele de țigări. Cât vor costa Camel, Winston sau Sobranie

În UE, vânzările de alimente, băuturi și tutun au înregistrat un declin de 4%, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 2,2%, iar vânzările de combustibili auto au crescut cu 5,2%.

În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, volumul comerțului cu amănuntul a crescut cu 0,8% în zona euro și cu 0,9% în Uniunea Europeană, după ce în octombrie volumul comerțului cu amănuntul a scăzut cu 1,5% în zona euro și cu 1,4% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creștere a volumului comerțului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Spania (3,6%), Polonia (2,6%) și Suedia (2,3%), iar cel mai semnificativ declin în Luxemburg (minus 2%), Franța și Croația (ambele cu minus 1%) și Slovenia (minus 0,5%).

România a raportat o scădere de 0,1% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, după un avans de 0,5% în octombrie.

În UE, vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 1,6%, cele de combustibili auto cu 0,8%, în timp ce au scăzut vânzările de alimente, băuturi și tutun cu 0,6%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert. eurostat