Amazon pregătește concedieri masive

Amazon pregătește concedieri masive
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Reducerile de locuri de muncă la Amazon vor afecta peste 18.000 de angajați, mai mult decât se estimase anterior, a recunoscut grupul, după dezvăluirile din Wall Street Journal, care a menționat 17.000 de plecări, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un mesaj pe site-ul grupului, CEO-ul Andy Jassy indică faptul că grupul „planifică să elimine puțin peste 18.000 de locuri de muncă”, inclusiv în Europa. Acest plan este cel mai mare dintre anunțurile recente de reducere a forței de muncă care afectează sectorul tehnologiei din Statele Unite. Este, de asemenea, cea mai masivă reducere de personal din istoria companiei din Seattle, scrie News.ro.

SURPRIZĂ Cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița se pregătește să își suspende activitatea 3 ani CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița se pregătește să își suspende activitatea 3 ani

Amazon anunțase deja în noiembrie planul de a reduce 10.000 de locuri de muncă și a început să facă acest lucru.

Grupul avea 1,54 milioane de angajați în întreaga lume la sfârșitul lunii septembrie, fără să includă lucrătorii sezonieri recrutați în perioadele de activitate sporită, în special în perioada sărbătorilor.

Amazon a angajat în timpul pandemiei pentru a face față exploziei cererii, dublându-și personalul global între începutul lui 2020 și începutul lui 2022. Dar compania a înregistrat un profit net în scădere cu 9% de la an la an în al treilea trimestru. Și pentru ultimul trimestru, Amazon a anticipat o creștere slabă la standardele sale, între 2% și 8% pe parcursul unui an, și un profit operațional între 0 și 4 miliarde de dolari, față de 3,5 pentru aceeași perioadă a anului 2021. Grupul își va anunța rezultate anuale la 1 februarie.

În sectorul tehnologiei, marile platforme cu model de afaceri bazat pe publicitate se confruntă cu reduceri de buget din partea agenților de publicitate, care își reduc cheltuielile în fața inflației și a creșterii ratelor dobânzilor.

Meta, compania-mamă a Facebook, a anunțat în noiembrie pierderea a 11.000 de locuri de muncă, adică aproximativ 13% din forța de muncă. La sfârșitul lunii august, Snapchat și-a redus cu aproximativ 20% din forța de muncă, sau peste 1.200 de angajați. Twitter, cumpărat în octombrie de Elon Musk, a concediat, la rândul său, aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai săi.

Cel mai recent, grupul american de IT Salesforce, specializat în soluții de management și în cloud, a anunțat miercuri că concediază în jur de 10% dintre angajați, sau puțin sub 8.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
concedieri
locuri de munca