Scădere a vânzărilor de cozonaci cu 30-35 %. Ce va fi cu prețul pâinii

Scădere a vânzărilor de cozonaci cu 30-35 %. Ce va fi cu prețul pâinii
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2020

Cozonacii și pasca tradițională românească nu vor lipsi nici în acest an de pe masa românilor în perioada Sărbătorilor Pascale, însă vânzările patiserilor vor înregistra scăderi considerabile față de anul trecut, din cauza crizei provocate de noul coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul acesta cred că vom avea o scădere a vânzărilor de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale de circa 30-35% la nivel național, față de oferta de 7,5 milioane de cozonaci din anii trecuți. Industria de panificație este afectată de criza coronavirusului, mai ales din punct de vedere al producției, pentru că oamenii, în urma restricțiilor impuse, au început să facă pâine în casă sau cumpără mai multe produse de la supermarket, inclusiv pâine. În prezent, au avut de suferit în special fabricile artizanale. O să încercăm și noi în această perioadă să vindem cozonaci cât mai mult în supermarketuri", a declarat, pentru Agerpres, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.

GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Din nou aglomerație și control în Piața Obor din București

În schimb, pe partea de morărit, șeful ROMPAN a susținut că "industria lucrează din plin", pentru că este nevoie de făină pe piață. De asemenea, din punct de vedere al angajaților, situația din industrie este bună, firmele nefiind nevoite să apeleze deocamdată la șomajul tehnic.

Nici prețul pâinii nu se va majora în această perioadă, susține președintele ROMPAN, deși brutarii lucrează în pierdere.

viewscnt
Afla mai multe despre
cozonac
paine