FOTO Valul de înșelătorii scam continuă. A venit rândul Carrefour

FOTO Valul de înșelătorii scam continuă. A venit rândul Carrefour
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2020

Valul de campanii de tip scam care vizează utilizatori din România continuă, de data aceasta venind rândul celor de la Carrefour să le fie copiată și utilizată identitatea vizuală, avertizează specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Continuă valul de campanii de tip #scam care vizează utilizatori din România! Atacatorii par să se folosească în continuare de domeniu .club, pentru a lansa tentative de fraudare a clienților unor hypermarketuri cunoscute la nivel național. Așadar, a venit rândul celor de la #Carrefour să le fie copiată și utilizată identitatea vizuală, într-o campanie de tip scam cu vouchere false de cumpărături. Compania a publicat deja un mesaj de avertizare pentru clienți, pe conturile oficiale", atenționează CERT-RO.

FOTO Atenționare - Continuă valul de campanii de tip scam. Atacatorii se folosesc acum de imaginea Mega Image CITEȘTE ȘI FOTO Atenționare - Continuă valul de campanii de tip scam. Atacatorii se folosesc acum de imaginea Mega Image

Ca și în cazurile precedente, încercarea de păcălire a utilizatorilor păstrează aceiași pași: trei întrebări generice despre experiența la cumpărături în hypermarket, redirecționare către diverse site-uri potențial malițioase și răspândirea mai departe a campaniei către contactele de WhatsApp ale victimei, arată Agerpres.

Totuși, suma oferită ca recompensă de către atacatori pare să crească de la campanie la campanie, ajungând acum la o valoare de 5.000 de lei, dublu față de scam-ul precedent, în care se foloseau de Mega Image.

FOTO Valul de înșelătorii scam continuă. A venit rândul Carrefour

FOTO Valul de înșelătorii scam continuă. A venit rândul Carrefour

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
magazine