Sectorul britanic de retail va trece printr-un ”tsunami al închiderilor” de magazine, dacă guvernul nu va extinde un moratoriu privind plata chiriilor

Sectorul britanic de retail va trece printr-un ”tsunami al închiderilor” de magazine, dacă guvernul nu va extinde un moratoriu privind plata chiriilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2021

Sectorul britanic de retail va trece printr-un ”tsunami al închiderilor” de magazine, dacă guvernul nu va extinde un moratoriu privind exercitarea agresivă a recuperării chiriilor restante, potrivit grupului de lobby British Retail Consortium (BRC), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui sondaj, două treimi dintre retailerii britanici au fost informați de către proprietarii spațiilor comerciale că vor fi ținta unor acțiuni în justiție pentru recuperarea chiriilor, de pe 1 iulie, cînd va expira un moratoriu actual, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Mulți comercianți britanici incluși în categoria ”neesențiali” au fost nevoiți în ultimele 15 luni să își oprească activitățile în timpul numeroaselor carantine legate de Covid-19, acumulând datorii pentru chirii restante în valoare de 2,9 miliarde de lire sterline (4,1 miliarde dolari), potrivit BRC.

Pandemia a afectat grav sectorul de retail, iar date din această industrie arată că 1 din 7 magazine este deja nefuncțional.

Sondajul realizat de BRC arată că 80% dintre chiriași afirmă că unii proprietari le-au dat termen de sub un an pentru a plăti datoriile restante.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

În lipsa unei acțiuni, încheierea moratoriului va duce la închiderea a mii de magazine, a declarat directorul general al BRC, Helen Dickinson.

Ea a cerut guvernului britanic să permită prelungirea moratoriului referitor la chiriile restante până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
chirii
magazine