Selgros - Creștere puternică de profit. A depășit pentru prima dată pragul de 4 miliarde de lei cifră de afaceri

Selgros - Creștere puternică de profit. A depășit pentru prima dată pragul de 4 miliarde de lei cifră de afaceri
Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 26 mai 2023

Selgros Cash & Carry România, unul dintre cei mai importanți jucători din comerțul românesc, cu o rețea de 23 de unități, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de lei (863,2 milioane euro), după un avans de 7,29% comparativ cu anul anterior. Compania se apropie tot mai mult de pragul de 1 miliard de euro cifră de afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Tot în creștere este și profitul net al retailerului. Dacă în 2021 înregistra o creștere a profitului net cu doar 6%, în 2022 creșterea a fost una exponențială, de 45%, ajungând la 103,8 milioane de lei (aproape 21 milioane de euro).

Compania și-a majorat și numărul de angajați anul trecut, ajungând la 4.733 de la 4.625 câți avea cu un an în urmă, fiind printre cei mai importanți angajatori din domeniu.

FOTO Cehii de la Pikito au intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Cehii de la Pikito au intrat în România

În 2021, Selgros la afla pe penultimul loc în top 10 mai mari retaileri prezenți pe piața locală după cifra de afaceri.

Selgros Cash & Carry face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 80 de magazine (43 în Germania, 23 în România, 17 în Polonia).

Retailerul a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Brașov, unde se află și sediul administrației centrale. Din 2019, Selgros nu a mai deschis niciun magazin pe plan local.

viewscnt
Afla mai multe despre
selgros cash & carry românia
top 10 retaileri