Selgros - scădere de profit în România, dar cu un provizion mai mare. Majorare masivă de capital

Selgros - scădere de profit în România, dar cu un provizion mai mare. Majorare masivă de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Selgros Cash & Carry România, unul dintre cei mai importanți jucători din comerțul românesc, cu o rețea de 23 de unități, a avut anul trecut afaceri de 4,4 miliarde lei, de la 4,2 miliarde lei în 2022, și un profit net de 89,8 milioane lei, în scădere de la 103,8 milioane lei în anul precedent, dar cu un provizion mai mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Numărul de angajați a urcat de la 4.733 la 4.755 persoane

În februarie, Profit.ro a anunțat că holdingul elvețian Transgourmet a operat o majorare masivă de capital, în numerar, de 250 milioane lei, la Selgros Cash & Carry România.

În urma operațiunii, capital social a urcat de la 288,2 milioane lei la 538,2 milioane lei, relevă date analizate de Profit.ro.

Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. \ CITEȘTE ȘI Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. "Practic, vom închide Broadway pentru o zi."

Selgros Cash & Carry face parte din grupul Transgourmet, controlat în întregime de Coop Elveția, care deține în prezent 80 de magazine (43 în Germania, 23 în România, 17 în Polonia).

Retailerul a intrat pe piața din România în anul 2001 prin deschiderea primului magazin în Brașov, unde se află și sediul administrației centrale. Din 2019, Selgros nu a mai deschis niciun magazin pe plan local.

viewscnt
Afla mai multe despre
selgros cash & carry românia
top 10 retaileri