SIF Transilvania a investit în Sphera Franchise Group, deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România

SIF Transilvania a investit în Sphera Franchise Group, deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România
scris 14 mai 2021

SIF Transilvania a investit circa 1 milion de lei în Sphera Franchise Group („Sphera"), deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România.

Tranzacția, reprezentând 0,168% din companie, a fost efectuată în primul trimestru al anului, indică acum raportul SIF.

Sphera Franchise Group („Sphera"), deținătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, a bugetat pentru anul 2021 vânzări în restaurante în valoare totală de peste 230 milioane euro, cu 63% mai mari comparativ cu nivelul din 2020, din care 25% sunt estimate a fi realizate prin intermediul canalului de livrare. EBITDA normalizată este estimată să crească cu 115%, până la nivelul de 19 milioane euro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În elaborarea bugetului, compania a luat în calcul revenirea treptată a cererii datorită relaxării restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei, astfel încât în a doua parte a anului activitatea va ajunge la un nivel apropiat de normal.

Compania va investi în acest an 10,2 milioane euro pentru deschiderea a 16 restaurante, iar 3,8 milioane euro  vor fi investite în remodelarea altor unități.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

„După un an 2020 în care am înfruntat provocări complet neobișnuite, atât pentru compania noastră, cât și pentru întreaga economie, în 2021 ne așteptăm la o revenire semnificativă a business-ului, mai ales în a doua jumătate a anului. Suntem încrezători că investițiile bugetate pentru acest an vor contribui la creșterea vânzărilor, alături de recalibrarea cheltuielilor și păstrarea costurilor pe aceeași linie cu anul 2020. În ciuda situației create de criza sanitară, putem spune că este un moment extrem de prielnic investițiilor, astfel că am bugetat peste 14 milioane euro pentru dechiderea de restaurante noi și pentru remodelarea celor existente”, a declarat anterior Călin Ionescu, Directorul General al Sphera.

Pe parcursul anului 2021, ca urmare a contractului negociat cu francizorul Yum!, compania a planificat deschiderea a 16 restaurante (8 KFC, 3 Pizza Hut și 3 Taco Bell în Romania și 2 KFC în Italia). Bugetul alocat acestor investiții se ridică la 10,2 milioane euro. Totodată, în cadrul planului negociat cu Yum!, investiția în remodările restaurantelor existente este estimată la 3,8 milioane euro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

La finalul anului 2020, Sphera avea 158 de restaurante, din care 138 erau în România, 18 în Italia și 2 în Republica Moldova.

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România și deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

De asemenea, la nivel internațional, Grupul operează restaurante la Chișinău, Republica Moldova și în Italia.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Sphera Franchise Group a realizat în 2020 vânzări din restaurante de 710,80 milioane lei, cu 25,55% mai mici decât cele de 954,73 milioane lei din exercițiul financiar precedent.

Sphera Franchise Group, companie care îi are ca acționari majoritari pe oamenii de afaceri Nicolae Badea, Radu Dimofte și Lucian Vlad, a fost adusă la cota Bursei de Valori București în toamna anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
sphera franchise group