Sondaj: 40% dintre clienți iau in calcul schimbarea furnizorului la prima experiență negativă

Sondaj: 40% dintre clienți iau in calcul schimbarea furnizorului la prima experiență negativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2018

Un român din patru respondenți ai unui sondaj spune că ar plăti cu 10% în plus în interacțiunea cu o companie pentru o experiență și o calitate a serviciilor excepționale, iar 15,9% ar plăti chiar cu 20% mai mult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Majoritatea (71%) declară că rapiditatea și eficiența interacțiunii cu o companie sunt principalele aspecte care le-ar face experiența mai bună și pentru care ar fi dispuși să plătească în plus, urmate de angajații mai pregătiți și mai atenți la nevoile clienților (52%), arată datele colectate de UP! Your Service.

"Într-o piață competitivă în care presiunea prețului a fost întotdeauna foarte mare, rămâne de văzut dacă românii chiar vor ajunge să plătească sau nu mai mult pentru servicii excepționale. Cert este că, între timp, vedem tot mai multe companii care investesc timp și bugete considerabile pentru îmbunătățirea experienței pe care o oferă clienților, fie că vorbim de interacțiunea cu oamenii din companie, de timpul mai scurt de la primul contact până la achiziție sau de diversificarea canalelor de comunicare”, spune Elena Călin, CEO UP! Your Service România.

Noi obligații pregătite pentru piața de retail: Vânzătorii vor trebui să suporte toate costurile de transport pentru produsul returnat de client. Un nou termen de garanție CITEȘTE ȘI Noi obligații pregătite pentru piața de retail: Vânzătorii vor trebui să suporte toate costurile de transport pentru produsul returnat de client. Un nou termen de garanție

Deși clienții pun foarte mare preț pe rapiditate, cea mai mare parte preferă în continuare interacțiunea umană în relația cu companiile, 62% dintre respondenți declarând că își doresc să relaționeze mai mult cu reprezentanți ai acestora.

Interacțiunea directă cu un reprezentant al companiei, telefonic sau online, pe site sau prin e-mail, rămâne principalul canal de comunicare cu companiile de la care achiziționează produse sau servicii pentru cei mai mulți dintre respondenții români (75%). În același timp, 37% spun că preferă interacțiunea prin social media, aplicații de mesagerie instant sau aplicații smartphone și numai un român din zece declară că dorește să interacționeze cu o companie telefonic, prin intermediul unui sistem automatizat. Astfel, 8 din 10 respondenți sunt de părere că, în ultimul timp, organizațiile pierd tot mai mult legătura cu elementul uman în relația cu clienții.

Aproape 40% spun că iau în calcul schimbarea furnizorului imediat după prima experiență negativă, în timp ce jumătate dintre respondenți sunt mai îngăduitori, spunând că renunță la produsele și serviciile unei companii după 2-3 situații în care experiența a fost nefavorabilă.

Industriile unde clienții spun că au cel mai adesea experiențe sub așteptări sunt transport, educație, construcții și retail. La polul opus, domeniile comerț online, telecomunicații și servicii financiare sunt cele care oferă, în ansamblu, o calitate a serviciilor mai bună.

Studiul UP! Your Service România a fost desfășurat în perioada martie - aprilie 2018 pe un eșantion format din 1.923 de respondenți din toată țara.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii
furnizori