Tranzacție avizată: Apollo Management preia producătorul de ambalaje RPC, prezent cu 2 fabrici în România

Tranzacție avizată: Apollo Management preia producătorul de ambalaje RPC, prezent cu 2 fabrici în România
scris 19 mar 2019

Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 3,8 miliarde de euro prin care fondul american de private equity Apollo Global Management preia producătorul britanic de ambalaje din plastic RPC Group, prezent cu două unități de producție în România.

În ianuarie, Apollo Management a ajuns la un acord pentru preluarea RPC Group, printre cei mai mari furnizori europeni de ambalaje din plastic, în schimbul sumei de 3,32 miliarde de lire sterline (3,8 miliarde euro).

RPC anunțase în septembrie 2018 că discută o potențială tranzacție cu fondurile americane Apollo Global Management și Bain Capital. Bain Capital s-a retras ulterior de la negocieri.

Jumbo își urcă afacerile din România și accelerează expansiunea pe plan local CITEȘTE ȘI Jumbo își urcă afacerile din România și accelerează expansiunea pe plan local

Fondat în 1991, RPC are circa 25.000 de angajați și operațiuni în 34 de țări. În România, grupul este prezent prin diviziile RPC bpi și RPC Bramlage, având 2 unități de producție, la Arad și, respectiv Timișoara.

Potrivit termenilor tranzacției, Apollo va delista RPC de la bursa londoneză.

viewscnt
Afla mai multe despre
apollo management
rpc group
ambalaje plastic
tranzactie
preluare
comisia europeana
acord