Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială

Tranzacție în pregătire: Pepco, cu 200 magazine în România, a fost scos la vânzare. Trei fonduri de investiții, deja cu operațiuni în România, pregătesc o ofertă substanțială
scris 7 feb 2020

Lanțul de magazine de tip discount Pepco, prezent în România cu 200 de centre comerciale, a fost scos la vânzare de divizia Pepkor Europe, controlat de holdingul Steinhoff International, printre cei mai mari retaileri de mobilă și îmbrăcăminte din lume, aflat în proces de recuperare în urma unui scandal contabil de amploare. Pentru preluarea lanțului este pregătită o ofertă din partea unui consorțiu de fonduri de investiții, condus de Advent International, una dintre cele mai mari și mai experimentate companii globale de investiții cu capital privat, care controlează și divizia europenă de medicamente generice Zentiva, producătorul Algocalmin.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Licitație teren situat in București CITEȘTE ȘI Licitație teren situat in București

Din consorțiu fac parte fondul american Hellman & Friedman și Mid Europa Partners, proprietarul rețelei de sănătate Regina Maria.

Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business? CITEȘTE ȘI Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business?

Tranzacția este estimată la 4,5 miliarde euro.

În vară, holdingul Steinhoff International a analizat o eventuală listare la bursă a diviziei Pepkor Europe. Steinhoff a discutat despre listarea Pepkor Europe cu mai mulți consilieri potențiali, bursele luate în calcul fiind cele din Londra și Varșovia. De atunci a fost însă anunțat că Steinhoff s-ar putea îndrepta și spre alte opțiuni în privința Pepkor. Informații legate de o potențială vânzare a proprietarului Pepco, totală sau parțială, au apărut din 2018, însă nu au fost confirmate oficial până acum.

Pepkor Europe, divizia europeană a holdingului sud-african Pepkor, a intrat în portofoliul Steinhoff International în 2014. Compania deține, printre altele, retailerii de îmbrăcăminte și decorațiuni cu discount Pepco, cu sediul în Polonia și Poundland, din Marea Britanie.

Producătorii de răcoritoare amenință cu concedierea a 6.500 de angajați după introducerea accizei pe băuturile cu zahăr. Risc de înlocuire a zahărului cu îndulcitori chimici și mai nocivi CITEȘTE ȘI Producătorii de răcoritoare amenință cu concedierea a 6.500 de angajați după introducerea accizei pe băuturile cu zahăr. Risc de înlocuire a zahărului cu îndulcitori chimici și mai nocivi

Steinhoff, aflat la finalul unui proces de restructurare a unor datorii de 9,4 miliarde de dolari, analizează mai multe opțiuni de a atrage capital, inclusiv vânzarea de active.

În 2018, Steinhoff a semnat un acord cu grupul austriac Signa Holding, deținut de omul de afaceri Rene Benko, pentru vânzarea retailerului de mobilă Kika, cu un magazin și în România.

Grupul, listat pe bursele din Johannesburg și Frankfurt, a pierdut peste 90% din valoarea de piață pe fondul unui scandal contabil care a luat amploare în ultima parte a anului 2017 și care a condus la demisia directorului general.

Pepco, retailer prezent în România de la finele anului 2014, operează o rețea de 1.600 de magazine, din care circa 200 în România, unde are aproape 2.600 de angajați.

Afacerile Pepco România au urcat la peste 1 miliard de lei în 2018, de la aproximativ 660 milioane de lei în 2017. Compania a obținut un profit net de 118,4 milioane de lei, față de un câștig de 95,4 milioane de lei în anul precedent.

Pe lângă România, Pepco este prezent în Polonia, Letonia, Estonia, Croația, Lituania, Ungaria, Cehia, Slovacia și Bulgaria, piață pe care a intrat la începutul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepco
steinhoff international
pepkor
listare
magazine discount