După ce a renunțat la Kika, Steinhoff caută cumpărători pentru retailerul de tip discount Pepco, prezent în România cu 180 de magazine. Proprietarul - subiect al unui scandal contabil de amploare

După ce a renunțat la Kika, Steinhoff caută cumpărători pentru retailerul de tip discount Pepco, prezent în România cu 180 de magazine. Proprietarul - subiect al unui scandal contabil de amploare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 iul 2018

Steinhoff International, printre cei mai mari retaileri de mobilă și îmbrăcăminte din lume, aflat în centrul unui scandal contabil în urma căruia a pierdut peste 90% din valoarea de piață, este în căutarea unor potențiali investitori pentru lanțul de magazine de tip discount Pepco, prezent în România cu aproape 180 de magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Steinhoff ar putea anunța formal organizarea unei licitații pentru Pepco după încheierea unui acord cu creditorii holdingului în vederea reeșalonării unor datorii de 9,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, care citează surse la curent cu situația.

Informațiile privind o eventuală vânzare a Pepco vin la câteva săptămâni după ce, cum a anunțat atunci Profit.ro, Steinhoff a semnat un acord cu grupul austriac Signa Holding, deținut de omul de afaceri Rene Benko, pentru vânzarea retailerului de mobilă Kika, cu un magazin și în România.

Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image CITEȘTE ȘI Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image

Retailerul polonez Pepco, aflat de trei ani în portofoliul Steinhoff, operează o rețea de 1.411 magazine în Europa Centrală și de Est, din care 176 în România, unde are circa 1.400 de angajați.

Anul trecut, Pepco a raportat afaceri de aproape 660 milioane de lei în România, dublu comparativ cu 2016 și un profit net de 95,4 milioane de lei, în creștere de la aproximativ 54 milioane de lei în anul precedent.

Pe lângă România, Pepco este prezent în Polonia, Letonia, Estonia, Croația, Lituania, Ungaria, Cehia și Slovacia.

Holdingul Steinhoff International, fondat în orașul german Werstestede în 1964, și-a mutat sediul în Africa de Sud în 1997, după achiziția retailerului de mobilă GommaGomma.

Grupul, listat pe bursele din Johannesburg și Frankfurt, a pierdut peste 90% din valoarea de piață pe fondul unui scandal contabil care a luat amploare în ultima parte a anului trecut și care a dus la demisia directorului general.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, printre investitorii interesați de preluarea Pepco se află și Steinhoff Africa Retail (STAR), companie desprinsă din holding înaintea declanșării scandalului și a cărei situație financiară nu a fost afectată de acesta.

Steinhoff International deține aproximativ 71% din acțiunile STAR.

Steinhoff International este printre cei mai mari retaileri de mobilă și îmbrăcăminte din lume, având o rețea de peste 12.000 de magazine în mai mult de 30 de țări. Portofoliul holdingului include companii de mobilă, fashion, produse de uz casnic, dar și dealeri auto și acțiuni la compania care deține franciza Hertz, cea mai mare afacere de închiriat mașini la nivel global. Printre mărcile din portofoliu se află Ackermans, Mattress Firm, Plush, Pepco și Shoe City.

viewscnt
Afla mai multe despre
steinhoff international
pepco
vanzare
kika
scandal contabil