Trump amenință că va impune noi taxe importurilor din China

Trump amenință că va impune noi taxe importurilor din China
scris 19 iun 2018

Președintele american Donald Trump amenință că va impune noi taxe pentru importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari din China, apropriindu-se și mai mult de un război financiar, scrie The Guardian.

Trump dorește ca taxele să fie de 10%, ele făcând parte dintr-o dispută financiară cu China care este din ce în ce mai tensionată. Recent, Trump a dispus insitiuirea unor taxe pentru bunuri chinezești în valoare de 50 de miliarde de dolari drept răspuns la un presupus furt intelectual comis de China. China a răspuns rapid cu contramăsuri, scrie News.ro.

„China, aparent, nu are nicio intenție să își schimbe practicile necinstite în legătură cu achiziționarea de proprietate intelectuală și tehnologie americană. În loc să le schimbe, acum amenință companiile, muncitorii și fermierii din Statele Unite, care nu au greșit cu nimic”, a afirmat Trump luni.

Tranzacție: Lanțul de magazine Kika, care concurează Ikea și în România - cumpărat de un miliardar austriac. Fostul proprietar - subiect al unui scandal contabil de amploare CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lanțul de magazine Kika, care concurează Ikea și în România - cumpărat de un miliardar austriac. Fostul proprietar - subiect al unui scandal contabil de amploare

El a adăugat: „Aceste taxe vor fi implementate dacă China refuză să își schimbe practicile și dacă insistă să meargă mai departe cu noile taxe pe care le-a anunțat”.

Trump a afirmat că dacă China va răspunde din nou la aceste taxe, atunci va cere "noi taxe pentru alte bunuri în valoare de 200 de miliarde de dolari”.

Declarațiile sale au fost criticate dur în China, acolo unde a fost acuzat de „șantaj”.

Ministerul Comerțului din China a afirmat pe site-ul său că dacă SUA merge mai departe cu tarifele „în mod irațional”, atunci China nu va avea de ales decât să „răspundă” cu măsuri „cantitative și calitative”. „Răspunsul Chinei este să protejeze interesele țării și ale poporului”, a comunicat ministerul.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
taxe
china