UE controlează Amazon: se folosește de datele comercianților care își vând produsele pe site-ul companiei?

UE controlează Amazon: se folosește de datele comercianților care își vând produsele pe site-ul companiei?
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2018

Autoritățile de reglementare europene verifică dacă retailerul online Amazon folosește datele comercianților într-un mod în care restricționează concurența, a declarat miercuri comisarul pentru concurență, Margrethe Vestager, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vestager a anunțat verificările într-o perioadă în care au fost primite solicitări pentru un control mai strict al Amazon din partea autorităților de reglementare și chiar de divizare a grupului, cu argumentul că este prea mare, scrie News.ro.

Comisarul a spus că problema este legată de faptul că Amazon găzduiește comercianți pe site-ul său și în același timp concurează cu aceiași retaileri prin utilizarea datelor lor pentru vânzările proprii ale companiei.

Retailerul online elefant.ro are un nou director de marketing, fost la Pro TV CITEȘTE ȘI Retailerul online elefant.ro are un nou director de marketing, fost la Pro TV

”Strângem informații în această chestiune și am trimis un număr mare de chestionare participanților din piață, pentru a înțelege complet această problemă. Este foarte devreme și nu am deschis un caz oficial. Încercăm să ne asigurăm că obținem o imagine completă”, a declarat Vestager într-o conferință de presă.

Reprezentanții Amazon au refuzat să comenteze. Jumătate din totalul articolelor comercializate pe site-ul Amazon la nivel global provin de la companii mici și mijlocii. Anul trecut, comercianți terți din Marea Britanie au vândut produse în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline (3,03 miliarde de dolari) în afara țării, iar cei germani au comercializat bunuri de 2,1 miliarde de euro (2,45 miliarde dolari) în afara Germaniei.

Vestager are dreptul să amendeze companiile cu până la 10% din cifra lor de afaceri la nivel global, pentru încălcarea legislației antitrust.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
comercianti
ue