Un miliardar polonez este interesat să cumpere activele SABMiller din Europa de Est, inclusiv Ursus Breweries

Un miliardar polonez este interesat să cumpere activele SABMiller din Europa de Est, inclusiv Ursus Breweries
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2016

Miliardarul polonez Sebastian Kulczyk ar putea să intre în competiția pentru preluarea activelor SABMiller din Europa Centrală și de Est, inclusiv fabricile Ursus Breweries din România, potrivit publicației poloneze Puls Biznesu, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sebastian Kulczyk deține în prezent o participație de 1,5% la compania SABMiller și este interesată să intre în parteneriat cu un fond de investiți pentru a face o ofertă către AB InBev, scrie News.ro.

Pentru miliardarul polonez, pachetul de acțiuni deținut la SABMiller este cel mai valoros activ, arată publicația poloneză.

Activele din Cehia, Polonia, Ungaria, România și Slovacia ale SABMiller sunt scoase la vânzare în cadrul preluării de peste 100 de miliarde de dolari a companiei britanice SABMiller de către grupul belgian AB InBev.

Recent, și China Resources Beer Holdings Co, cel mai mare producător de bere din China, a luat în calcul intrarea în competiția care se anunță foarte dură pentru preluarea activelor SABMiller din Europa Centrală și de Est.

Retailerul polonez de haine sport 4F deschide în septembrie primele trei magazine în România, în București CITEȘTE ȘI Retailerul polonez de haine sport 4F deschide în septembrie primele trei magazine în România, în București

AB InBev, producătorul mărcilor Budweiser și Stella Artois, s-a oferit să vândă activele europene ale SABMiller pentru a obține acordul autorităților de reglementare pentru preluare, una dintre cele mai mari din istorie.

Vânzarea, administrată de Lazard în numele AB InBev, este așteptată să fie lansată după 10 octombrie.

AB InBev vrea să  atragă oferte pentru întregul portofoliul de active din Europa Centrală și de Est, pentru a evita vânzarea pe bucăți.

EXCLUSIV Protecția Consumatorilor ar putea deveni o \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Protecția Consumatorilor ar putea deveni o "super-putere", iar angajații săi plătiți la fel de bine ca la Consiliul Concurenței

La competiția pentru preluarea afacerilor est-europene ale SABMiller ar mai putea participa producătorul japonez de bere Asahi și câteva fonduri de investiții, precum  R2G din Cehia, KKR, Advent și Mid Europa Partners.

Fondurile de investiții sunt interesate să investească în mărci de bere din Europa Centrală și de Est, unde consumul de alcool rămâne ridicat, mărind potențialul de creștere a pieței.

Valoarea tranzacției este estimată la 5-7 miliarde de euro.

SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piața românească prin intermediul Ursus Breweries, care deține unități de producere a berii la Timișoara, Buzău, Brașov și o unitate de producție de capacitate mică la Cluj.

Totodată, grupul a achiziționat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

viewscnt
Afla mai multe despre
sabmiller
ursus breweries