Ungaria și România, țările UE cu cea mai mai ridicată rată anuală a inflației în decembrie

Ungaria și România, țările UE cu cea mai mai ridicată rată anuală a inflației în decembrie
scris 17 ian 2020

Rata anuală a inflației în zona euro a fost de 1,3% în luna decembrie 2019, în creștere comparativ cu 1% în luna noiembrie, și de 1,6% în Uniunea Europeană, de asemenea în creștere comparativ cu 1,3% luna precedentă, țările membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflației fiind Ungaria și România, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu situația din luna noiembrie, rata anuală a inflației în luna decembrie a scăzut în doar două state membre, a rămas stabilă în alte trei state și a crescut în 23 de țări membre UE, inclusiv în România de la 3,8% până la 4%, scrie Agerpres.

Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. \ CITEȘTE ȘI Prosus, companie din care face parte și eMag, interesată să cumpere o altă firmă de livrări de mâncare după ce a pierdut lupta pentru Just Eat. "Analizăm mai multe opțiuni."

Cele mai ridicate rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Ungaria (4,1%), România (4%), Cehia și Slovacia (ambele cu 3,2%) iar cele mai scăzute în Portugalia (0,4%), Italia (0,5%) și Cipru (0,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
ungaria
romania
eurostat