Vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut cu 24,2% în august față de aceeași lună din 2014

Vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut cu 24,2% în august față de aceeași lună din 2014
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 2 oct 2015

Vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut în luna august, ca serie brută, cu 4,6% comparativ cu iulie și cu 24,2% față de aceeași lună din 2014, compensând evoluția modestă a vânzărilor de produse nealimentare și a celor de carburanți. Per total, comerțul cu amănuntul a înregistrat un avans, în serie brută, de 1,4% față de iulie și de 9,6% față de august 2014, potrivit datelor INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de produse nealimentare au crescut ca serie brută cu 1,6% față de iulie și cu 2,2% comparativ cu august anul trecut.

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,5% în august comparativ cu iulie, dar a crescut cu 3% față de aceeași lună a anului trecut.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul în august a scăzut pe ansamblu cu 0,3% față de iulie, ca urmare a reducerii vânzărilor de carburanți în magazine specializate (-4,3%). Creșteri au înregistrat vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+2%) și vânzările de produse nealimentare (+0,1%).

Față de august 2014, afacerile din comerțul cu amănuntul, serie ajustată, a urcat cu 8%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+25%), comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%) și la vânzările de produse nealimentare (+0,4%).

În perioada ianuarie-august 2015, față de perioada similară a anului anterior, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul s-a majorat cu 6,2% ca serie brută și cu 5,8% ca serie ajustată, datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun și a celor de carburanți pentru autovehicule în magazine specializate. Vânzările de produse nealimentare au rămas la același nivel.

De 1 iunie TVA la alimente a scăzut de la 24% la 9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
vânzări
alimente