Vânzările globale de șampanie au atins un nivel record

Vânzările globale de șampanie au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2022

Vânzările de șampanie au atins un nivel record anul trecut, la nivel global, depășind cu ușurință un maxim anterior stabilit în 2019, relaxarea restricțiilor legate de pandemie alimentând o creștere a exporturilor, în special către Statele Unite, au declarat producătorii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce producătorii francezi au spus deja anul trecut că se așteaptă la un record de vânzări, ei au confirmat acum că vânzările din 2021 au atins o valoare de 5,7 miliarde de dolari, fiind cu 14% peste maximul anterior pandemiei, scrie News.ro

SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Gigantul american Foot Locker intră cu propriile magazine în România

Exporturile au ajuns la 180 de milioane de sticle de 0,75 litri, fiind mai mari cu 37% față de 2020 și cu 15% mai mult decât în ​​2019, în timp ce vânzările în Franța au crescut cu 25% față de anul precedent, pentru a egala vânzările din 2019, la 140 de milioane de sticle, a declarat Union des Maisons de Champagne (UMC).

Vânzările către Statele Unite, cea mai mare piață de export a șampaniei, au crescut cu 31% față de 2019, atingând un record de 34 de milioane de sticle.

Piața din SUA a crescut în fiecare dintre ultimii 10 ani, în afară de declinul suferit în 2020 din cauza măsurilor de izolare, au arătat datele UMC.

Exporturile către Marea Britanie au crescut cu 7% față de 2019, la 29 de milioane de sticle, în timp ce livrările către Germania au crescut cu 28%, până la 15 milioane.

Australia a urmat cu 12 milioane de sticle, după ce exporturile în această țară au urcat cu 53% față de 2019.

Președintele UMC, Jean-Marie Barillere, a spus că faptul că a bea șampanie acasă este mai ieftin decât într-un restaurant și că băutura poate fi cumpărată ușor online a contribuit la creșterea vânzărilor.

Cererea record a încurajat producătorii care s-au confruntat cu cea mai slabă producție din ultimii 40 de ani în 2021, după ce unele podgorii au fost devastate de înghețuri și atacuri de ciuperci de mucegai.

Scăderea ofertei nu ar trebui să afecteze însă disponibilitatea șampaniei, deoarece producătorii își vor putea folosi stocurile.

Șampania este de obicei făcută dintr-o combinație de vinuri produse în anul precedent și mai devreme.

viewscnt
Afla mai multe despre
sampanie
vanzari