Victor Micula, fiul unuia dintre proprietarii European Food & Drinks, intră în afacerile cu ciocolată

Victor Micula, fiul unuia dintre proprietarii European Food & Drinks, intră în afacerile cu ciocolată
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 oct 2017

Victor Micula, fiul omului de afaceri Viorel Micula, care împreună cu fratele său controlează din 1993 producătorul de dulciuri și bere European Food & Drinks, unul dintre cei mai mari jucători români din industria alimentară locală, a decis să intre în afaceri și în acest domeniu, preluând 24% din acțiunile fabricantului de ciocolată Dulcia Prod din Oradea, orașul său de rezidență.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conform termene.ro, Dulcia Prod a fost înființată în 2012, dar a avut o activitate extrem de limitată: ultima cifră de afaceri, de 3.000 lei, este raportată pentru 2012, anul înființării, tot atunci fiind și ultimul an cu profit, de 507 lei. Ulterior, firma a raportat doar pierderi, de 3.000-4.000 lei, și niciun angajat, datoriile totale ale firmei ridicându-se anul trecut la 15,1 milioane lei, dar având creanțe de recuperat în aceeași sumă.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Firma are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase.

FOTO Simona Halep a deschis o cafenea în Constanța CITEȘTE ȘI FOTO Simona Halep a deschis o cafenea în Constanța

Contactat de Profit.ro, Victor Micula nu a răspuns până la ora transmiterii acestei știri.

El mai coordonează activitatea firmei de transport Transilvania General Import Export din Chiajna și este președinte al postului TV de muzică populară Favorit TV și al agenției de turism Turist Center din Oradea.

În timp, Victor Micula a apărut în diverse articole ale tabloidelor pentru achiziții de mașini scumpe.

Frații Micula, care dețin și o serie de hoteluri pe litoral,  au câștigat în decembrie 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces împotriva Româniai, ca urmare a sistării unui program de facilități fiscale, ei urmând să primească despăgubiri de circa 376 milioane lei, plus penalități. Curtea Constituțională a admis între timp, însă, că statul român nu este obligat să plătească suma respectivă, apreciind că obligația continuării unei scheme de ajutor nu se susține în cazul deciziei de suspendare a acesteia de către Comisia Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
micula
ciocolata