VIDEO McDonald's își cere scuze după ce un incident viral a stârnit furie în Marea Britanie

VIDEO McDonald's își cere scuze după ce un incident viral a stârnit furie în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

McDonald's și-a cerut scuze luni după ce în cursul weekendului a fost implicată într-un scandal în Marea Britanie din cauza unei postări care s-a viralizat pe rețelele de socializare, relatează presa britanică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Controversele au izbucnit după ce pe rețeaua de socializare X, fosta Twitter, a apărut o înregistrare video care surprinde agenți de pază ai unui restaurant McDonald's din Londra udând locul pe care era așezat un tânăr fără adăpost, udându-i inclusiv lucrurile sale și lovind cu piciorul sacul de dormit al acestuia, scrie News.ro.

BCR a lansat o nouă emisiune de obligațiuni nepreferențiale, de 1 miliard de lei CITEȘTE ȘI BCR a lansat o nouă emisiune de obligațiuni nepreferențiale, de 1 miliard de lei

Victima, un irlandez în vârstă de 25 de ani, Aaron McCarthy, găsită de cotidianul conservator The Telegraph, a declarat ziarului că nu deranja pe nimeni, pentru că se afla în fața vitrinei unei bănci vecine și că apa folosită de paznic pentru a-l goni avea dezinfectant în ea.

„A fost dezgustător. A trebuit să plec pentru că era foarte stresant și abia dacă am dormit în acea noapte, pentru că așternutul era ud. Pătura mea încă mai miroase a dezinfectant”, a declarat acesta pentru The Telegraph.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, când tânărul fără adăpost a fost înconjurat rapid de agenți de pază care au încercat să împiedice trecătorii să filmeze scena. La câteva ore după ce o înregistrare video a apărut pe rețelele de socializare, fiind pe larg distribuită de utilizatorii din Marea Britanică, filiala britanică a McDonals's a cerut scuze într-un comunicat și a subliniat că agenții de pază incriminați lucrează la o societate privată.

Plaza Mall a fost evacuat CITEȘTE ȘI Plaza Mall a fost evacuat

Ei au fost „retrași definitiv din restaurantele noastre”, a anunțat compania americană, adăugând că „vrem să ne cerem scuze din toată inima domnului din înregistrarea video și cooperăm cu Consiliului Municipal pentru a-l căuta și a ne repara greșeala în cadrul activității noastre continue de susținere a asociațiilor de caritate pentru persoane fără adăpost din regiune”.

Poliția din Londra a anunțat că a luat cunoștință de înregistrarea video și că desfășoară o anchetă.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
marea britanie