VIDEO Prima TV: Continuă "războiul salamului" în Mamaia. Micii comercianți contra Primăriei și marilor magazine

VIDEO Prima TV: Continuă "războiul salamului" în Mamaia. Micii comercianți contra Primăriei și marilor magazine
scris 23 mai 2021

Continuă "războiul salamului" în stațiunea Mamaia. Micii comercianți cu magazine alimentare anunță că se vor lupta cu Primăria până în instanță dacă vor fi desființați. Negustorii locali spun că municipalitatea îi discriminează și vrea să-i închidă, în timp ce marile lanțuri de hipermarket-uri primesc acordul să-și deschidă noi locații în stațiune.

Recent a fost relatat că proprietarii magazinelor alimentare din Mamaia au aflat că de foarte mulți ani încalcă o lege care interzice vânzarea de mezeluri, brânzeturi și patiserie în stațiunile turistice. Acum, astfel de unități de alimentație publică nu vor mai primi aviz de funcționare din partea Primăriei Constanța, iar patronii de chioșcuri și magazine alimentare au două opțiuni: fie își inchid afacerile, fie se reprofilează.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Magazinele alimentare din stațiunea Mamaia care vând carne, lapte, brânză, ouă și alte semipreparate sunt la un pas de a fi închise. Primăria Constanța vrea să revoluționeze calitatea turismului și va începe cu desființarea alimentarelor obișnuite, care au împânzit faleza și promenada. Municipalitatea s-a aliat în această luptă cu patronii de baruri și restaurante, arată Prima TV.

Deși se anunța chiar de la început o provocare pentru autoritățile locale, elaborarea Regulamentului de funcționare pentru stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță se dovedește chiar mai dificilă decât s-ar fi așteptat oricine. Războiul este vechi, a început in urmă cu 5 ani și nu s-a încheiat definitiv. 

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Hotelierii și proprietarii de retaurante au propus reducerea numărului alimentarelor, spre supărarea patronilor acestora, care se consideră discriminați.

Alimentarele erau varianta economică pentru turiștii cu buget redus, la mare. Însă produsele ieftine pot deveni riscante pentru consumator, spun oamenii din Primărie.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Impactul social este uriaș: 1.000 de salariați vor trebui să-și caute de lucru în altă parte, în contextul în care Mamaia este cea mai mare stațiune de pe litoral, unde lucrează cei mai mulți sezonieri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
magazine