Vinul zilei: un asamblaj de 5 vinuri care reprezintă chintesența cramei din Dobrogea. Structură plină, taninuri catifelate, gust fructat - perfect alături de pastramă sau orice fel de carne roșie pregătită la foc deschis sau cuptor

Vinul zilei: un asamblaj de 5 vinuri care reprezintă chintesența cramei din Dobrogea. Structură plină, taninuri catifelate, gust fructat - perfect alături de pastramă sau orice fel de carne roșie pregătită la foc deschis sau cuptor
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 nov 2023

Recomandarea noastră de astăzi, Caii de la Letea Quintessence Reserva Vol.2, este un asamblaj de 5 vinuri care reprezintă chintesența cramei Via Viticola. Vinul este obținut din Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Săricii și ale Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea. Pe cele 400 de hectare de teren sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot. 

Vinul zilei, Caii de la Letea Quintessence Reserva Vol.2, este un vin roșu sec, un cupaj de 5 soiuri de struguri: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Catifelat, rafinat și bine structurat, vinul dezvăluie taninuri ferme și arome fructate, continuate de note condimentate și de vanilie. Degustați acest vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne albă, vânat sau carne roșie.

Diana Pavelescu: “Îmi place senzația de libertate pe care o simt când mă gândesc la cai în general, însă atunci când încaleci, după ce ai depășit frică, libertatea capătă cu totul alt sens. Când vine vorba de Caii de la Letea e ca și cum am discuta de rockeri, doar că în lumea cailor, liberi, sălbatici, neîngrădiți de cutume sociale, fără să știe ce e supunerea sau rușinea. Cumva extrapolez asta asupra vinurilor.  Quintessence – chintesență sau esența din cinci? ;) Un asamblaj de cinci vinuri ce reprezintă chintesența cramei, de fapt un fel de Bordeaux căruia i s-a făcut plinul cu Fetească Neagră. Un vin cu arome multe de fructe negre, mure, coacăze, porumbe chiar și prune uscate cu note de lemn dulce, vanilie și piper. Miroase a cald și dulce, însă atunci când îl guști vine cu structură plină, multe fructe pe care le regăsim și în miros, juicy, cărnos cu taninuri ridicate, coapte și catifelate. Lung, persistent de luat în șa alături de pastramă, guidem, filet mignon sau orice fel de carne roșie pregătită la foc deschis sau la cuptor. Un volum II cu final reușit, care ne face să fim curioși de cum va fi continuarea.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.  

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin