Vinul zilei: o Cava de la o cramă cu tradiție în Spania, cu arome ce amintesc de citrice, coajă de pâine și fructe albe. Completată de o aciditate riguroasă, merge perfect atât cu fructe de mare, cât și cu paste de casă cu hribi și smântână

Vinul zilei: o Cava de la o cramă cu tradiție în Spania, cu arome ce amintesc de citrice, coajă de pâine și fructe albe. Completată de o aciditate riguroasă, merge perfect atât cu fructe de mare, cât și cu paste de casă cu hribi și smântână
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 mar 2024

Marques de Caceres Cava Brut este un cupaj interesant de Xarel•lo (50%), Macabeo (30%) și Parellada (20%) care a primit titlul de Best of Show Cava & Gold Medal la concursul Mundus Vini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Enrique Forner a fondat Margues de Caceres în 1970. Datorită experienței sale în domeniul viticol în special în Franța, a revoluționat și lumea vinurilor din Rioja Alta. Pasiunea pentru vinurile de cea mai bună calitate este continuată și astăzi, la a V-a generație, prin Cristina Forner.

Galben pai strălucitor, cu bule fine, Marques de Caceres Cava Brut dezvăluie mai întâi note olfactive de brioșe, mere și flori albe. Pe palat este bine echilibrat, cu o persistență plăcută, dată și de bulele catifelate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 grade Celsius, ca atare sau alături de preparate diverse, de la pește și fructe de mare, până la orez, paste, carne albă, mâncăruri condimentate și brânzeturi.

Mihai Oprea: "Cava de față e de la o cramă de bun renume și cu tradiție, iar strugurii provin din vii vechi de peste 25 de ani, vinificați prin metoda specifică. După ce a petrecut minimum 12 luni la maturare în cramă, a dobândit o culoare aurie palidă, limpede și strălucitoare, cu bule fine și dese, și un nas ce aduce a lămâi coapte și mere verzi. În gură e echilibrat, notele de coajă de pâine sunt echilibrate de citrice și fructe albe, cu o aciditate viguroasă. Finalul e mineral, înviorător, prelung. Bineînțeles că merge cu fructe de mare, dar îl văd și lângă paste de casă cu hribi și smântână."

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin