Vinul zilei: o Fetească Neagră de la o cramă din Bistrița Năsăud, un vin roșu cu un profil prietenos, mlădios și cu un caracter tânăr mai rezervat. Perfect alături de paste cu sos roșu, preparate din carne roșie sau brânzeturi cu mucegai

Vinul zilei: o Fetească Neagră de la o cramă din Bistrița Năsăud, un vin roșu cu un profil prietenos, mlădios și cu un caracter tânăr mai rezervat. Perfect alături de paste cu sos roșu, preparate din carne roșie sau brânzeturi cu mucegai
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 11 nov 2023

Valea Ascunsă Fetească Neagră Reserva 2021 este un vin roșu sec savuros, care prezintă o aciditate bine conturată, rotund, cu arome în special fructate, urmate de notele condimentate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Localizată în localitatea Teaca, județul Bistrița-Năsăud, Valea Ascunsă este o cramă de familie, cu o capacitate de producție de 100.000 de litri pe an. Soiurile cultivate aici și apoi transformate în vinuri de cea mai bună calitate sunt Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel și Fetească Neagră. Misiunea Valea Ascunsă este aceea de a oferi vinuri autentice, de o calitate superioară, o selecție unică de soiuri tradiționale.

Vinul de astăzi, Reserva Fetească Neagră 2021, dezvăluie arome de cireșe, prune, ciocolată, vanilie și scorțișoară. Vă recomandăm degustarea acestui vin la o temperatură de 16-18°C, în diverse combinații culinare, de la paste cu sos roșu și preparate din carne roșie până la brânzeturi cu mucegai.

George Mitea: “Bistrița Năsăud nu este primul județ al țării la care te gândești când vine vorba despre vin, însă există tradiție acolo, iar în ultimii ani mai multe crame au reușit să surprindă prin vinuri moderne, vibrante, cu o aciditate nativă reconfortantă, dar și prin vinuri roșii mai suple și mai versatile gastronomic decât rudele lor mai sudice. Astăzi avem un vin de la o astfel de cramă, o Fetească Neagră baricată 12 luni. Suplețea de care vorbeam nu înseamnă că îi lipsește ceva, ci doar că profilul este mai prietenos, mai mlădios, cu un caracter tanic mai rezervat. Descoperim fructe roșii, prune, un profil ușor condimentat, la confluența vinului cu lemnul: cuișoare, lemn dulce, vanilie. Transmite ceva tumultuos, proaspăt și pentru aceste considerente plasăm vinul de astăzi de partea bună a vieții!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin