Vinul zilei: o Cava voioasă, cu perlaj frumos și lung, care cucerește cu aromele de citrice, brioșe, pere, gutui și flori albe

Vinul zilei: o Cava voioasă, cu perlaj frumos și lung, care cucerește cu aromele de citrice, brioșe, pere, gutui și flori albe
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 iun 2023

Marques de Caceres Cava Brut este recomandarea de astăzi, o cava de la Marques de Caceres, premiată la concursurile din domeniu. Acest spumant spaniol a obținut titlul de Best of Show Cava & Gold Medal la concursul Mundus Vini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Enrique Forner a fondat Margues de Caceres în 1970. Datorită experienței sale în domeniul viticol în special în Franța, a revoluționat și lumea vinurilor din Rioja Alta. Pasiunea pentru vinurile de cea mai bună calitate este continuată și astăzi, la a V-a generație, prin Cristina Forner.


În peste 40 de ani de experiență, Marques de Caceres a transformat procesul de vinificație în pasiune, fiind astăzi unul dintre cei mai renumiți producători din Spania și nu numai.

Marques de Caceres Cava Brut este un cupaj interesant de Xarel•lo (50%), Macabeo (30%) și Parellada (20%). Galben pai strălucitor, cu bule fine, spumantul dezvăluie mai întâi note olfactive de brioșe, mere și flori albe. Pe palat este bine echilibrat, cu o persistență plăcută, dată și de bulele catifelate. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 6 grade Celsius, ca atare sau alături de preparate diverse, de la pește și fructe de mare, până la orez, paste, carne albă, mâncăruri condimentate și brânzeturi.

Cosmin Tudoran: “Bun maestru de ceremonii, MC cava are aciditate frumoasă, arome de citrice, o brioșă puternică, note de pere coapte și parcă și de gutuie, un perlaj frumos și lung, rectiliniu și uniform, ceea ce ne dă dovada de lucrătură bună. Chiar dacă s-au numărat doar 10 luni de drojdii fine, masteringul final s-a bazat pe o bună proteină a vinurilor alese pentru asamblajul total. Îmi pare o soluție ideală pentru ziua de luni, o aventură fugară cu masă ușoară, paste și/sau pizza. Dacă nu-ți place ziua de luni, iei și tu două-trei sticle, le ții la rece, deschizi frigiderul și te avânți în săptămână mai ușor. Merge perfect ca starter, căci nu poți bea pe stomacul gol, e foarte bine să iei ceva înainte.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin