Vinul zilei: o Fetească Neagră cu mult fruct foarte copt, un vin “big and bold”, cu un plus de prospețime și echilibru, care a primit Medalia de Aur Mundus Vini 2024

Vinul zilei: o Fetească Neagră cu mult fruct foarte copt, un vin “big and bold”, cu un plus de prospețime și echilibru, care a primit Medalia de Aur Mundus Vini 2024
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 mai 2024

Epiphanie 2019 Via Viticola este o Feteasca Neagră care bifează fără efort multe dintre preferințele unui segment larg din publicul local: fruct foarte copt, chiar ușor gemos/confiat, corp dens și onctuos, cu dulceață intensă a fructului și taninuri prezente, serioase, dar în același timp cizelate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Via Viticola este situată pe dealurile Saricii și ale Niculițelului. Aici sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Epiphanie 2019 este un vin elegant, cu arome olfactive de fructe negre de pădure, prune uscate și cafea, cu un gust complex, intens, cu taninuri ferme, dominate în principal de gemuri dulcege. Degustați vinul la 17-18 grade Celsius, în diverse combinații culinare diverse, cum ar fi preparatele din vânat, brânzeturile maturate sau deserturile din ciocolată neagră și fructe de pădure.

Sorin Stelian: “Mie mi-au plăcut aromele de coacăze și ierburi aromatice uscate din nas - un contrapunct foarte nimerit pentru lucrurile altfel mai dulci pe care acesta le evocă - dar și o anumită senzație de suculență pe final, mai ales când vinul e un pic mai rece decât zice canonul. Da, este o Fetească "big and bold", ceea ce slavă Domnului s-a mai văzut de destule ori, deci epifania ar putea sta în plusul de prospețime și echilibru pe care le aduce - întrebarea pentru viitor fiind dacă plusul respectiv e suficient de consistent încât să-și merite numele. De încercat, dar cu aerare temeinică - latura condimentată merită efortul de a fi relevată - și de revăzut peste doi-trei ani, când elementele se vor fi integrat și mai bine.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în Orb, ediția 2023. În plus, pe Unvinpezi.ro ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin