Vinul zilei: un Sauvignon Blanc de la o cramă din Noua Zeelandă, un vin alb tânăr, verde, citric, cu o aciditate elegantă și un oarecare rafinament. Perfect alături de fructe de mare, salate ușoare, brânzeturi de oaie și capră

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc de la o cramă din Noua Zeelandă, un vin alb tânăr, verde, citric, cu o aciditate elegantă și un oarecare rafinament. Perfect alături de fructe de mare, salate ușoare, brânzeturi de oaie și capră
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 nov 2023

Marisco Vineyards, o cramă din Noua Zeelandă, ne propune astăzi Fernlands Sauvignon Blanc 2022, un vin alb vioi și proaspăt, cu arome principale de citrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Regiunea viticolă Marlborough este una binecunoscută în Noua Zeelandă, ca de altfel în întreaga lume, pentru vinurile excepționale pe care le oferă. Marisco Vineyards este o cramă mică, de familie, o echipă cu un singur scop comun: acela de a produce cele mai bune vinuri din Noua Zeelandă.

Recomandarea noastră de astăzi, Fernlands Sauvignon Blanc 2022, este un vin realizat 100% din soiul de struguri Sauvignon Blanc. Soi vechi originar din Franța, Sauvignon Blanc este cel mai popular dintre albe. Surprinde cu aciditatea vibrantă, aroma ierboasă, claritatea răcoritoare și gustul crocant.

Păstrând caracteristicile soiului, dar și ale vinurilor „de Marlborough”, Fernlands Sauvignon Blanc 2022 se dezvăluie vioi, proaspăt, cu note olfactive de citrice și frunze de lămâie și lime. Palatul este proaspăt, predominând aromele de citrice, coajă de citrice, îmbinate cu nuanțe de ierburi provensale, toate încadrate de o aciditate bine echilibrată. Savurează acest vin la 7-10 grade Celsius, alături de fructe de mare proaspete, salate și brânzeturi de oaie și capră.

Cosmin Tudoran: “M-aș juca cu cuvintele legate de SB-ul de azi, gândindu-mă la Between 2 Ferns, unde întrebările lui Zach ar suna ca: e adevărat că puneți citrice-n zeama de vin ca să pară mai verde? De unde procurați răcoarea de peste noapte ca să aveți notele așa clare de prospețime? Dacă aveți Sauvignon blanc, aveți și noir? Marisco Vineyards vine de la faptul că vinul ăsta merge cu scoicile?  Revenind la ale noastre într-o notă mai serioasă, avem un vin foarte tânăr, verde, citric, cu aciditate, eleganță și un oarecare rafinament chit că avem ceva construit pentru consum rapid. Volubil și exotic, fructe albe coapte dar nu neaoșe. Paradoxal sau nu, l-am servit exact cu ce scrie pe etichetă, cozze proaspete, căci atâta m-a dus capul. S-a plăcut.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin