Vinul zilei: un alb care vine din "tărâmul Aligote-ului" în România, un vin bine echilibrat, cu note de fân proaspăt cosit, flori de câmp, măr verde și pelin. Un vin care se bea ușor și cu spor!

Vinul zilei: un alb care vine din "tărâmul Aligote-ului" în România, un vin bine echilibrat, cu note de fân proaspăt cosit, flori de câmp, măr verde și pelin. Un vin care se bea ușor și cu spor!
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 apr 2024

Vinul de astăzi, Caii de la Letea Aligote Volumul 2, 2023, este un vin alb sec, frumos echilibrat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Via Viticola se află lângă dealurile Saricii și ale Niculițelului, în cea mai veche podgorie din Dobrogea. Pe cele 400 de hectare de teren sunt plantate soiuri precum Aligote, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rin, Pinot Gris, Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Petit Verdot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon sau Merlot.

După cum îi spune și numele, Caii de la Letea Aligote Volumul 2, 2023, este obținut din struguri Aligote, un soi originar din Burgundia, Franța. Este considerat un soi nu foarte pretențios, fiind cultivat și în România, în special în Vrancea și Dobrogea.

Caii de la Letea Aligote Vol. 2 2023 este un vin alb sec, bine echilibrat, cu o aciditate plăcută. Parfumul vinului amintește de fânul proaspăt cosit și de florile de câmp, în timp ce gustul este dominat de aromele de măr verde și, pe final, de pelin. Acest vin se poate degusta la 8-10 grade Celsius, alături de pește, fructe de mare, preparate din carne de pui sau brânzeturi.

George Mitea: Iată un ochi care te privește ingenuu, cu firească curiozitate la început, ușor concentrat, cu finețe și claritate, ca și cum ar vrea să citească omul care bea vinul pe care îl transportă. Pe la al treilea pahar, ochiul se relaxează, clipind mai des, însă tot se menține o legătură. Dacă ajungi la capătul recipientului, sigur, o să ai parte de o privire ușor critică, însă dacă te simți cumva deranjat, poți oricând să desfaci o altă sticlă de pe care te va privi ingenuu, cu aceeași firească curiozitate, un alt ochi de cal. Tehnic, vorbim de un vin de prospețime, cu intensitate aromatică, în registrul floral și fructat, cu aciditate ridicată și final mediu. Că tot am auzit o reclamă la radio în drum spre birou, la bricolaje sau alte asemenea, pe care o parafrazez acum: se bea ușor, se bea cu spor!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin