Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon care a obținut Medalia de Aur la Vinarium 2021. Un vin elegant, sofisticat, cu taninuri bine structurate, care te duce cu gândul la soarele toscan

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon care a obținut Medalia de Aur la Vinarium 2021. Un vin elegant, sofisticat, cu taninuri bine structurate, care te duce cu gândul la soarele toscan
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 nov 2023

Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2017 de la Vitis Metamorfosis este un vin plin și catifelat, cu taninuri bine structurate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vitis Metamorfosis este o cramă care susține și aplică principiile viticulturii ecologice. Compania propune și experiențe unice în regiunea Dealu Mare, cum ar fi degustări, tururi în cramă sau evenimente private și corporate. Fiorenzo Rista este oenologul cramei aflate astăzi sub egida grupului Marchesi Antinori.

Lansat în 2009, Cantus Primus a fost primul vin creat de Vitis Metamorfosis (de aici numele vinului și anul scris în cifre romane pe etichetă), un vin elegant și sofisticat care a demonstrat nivelul de excelență pe care România îl poate atinge.

Cantus Primus Cabernet Sauvignon 2017 dezvăluie arome de fructe de pădure, ciocolată amăruie și note de lemn dulce și vanilie, date de maturarea timp de 18 luni în baric. Se recomandă degustarea acestui vin la 18 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie și vânat.

Ciprian Hareț: “Ca și în cazul Feteștii Negre din aceeași gamă, acest Cabernet m-a dus cu gândul la soarele toscan. Este un mix interesant de structură a Lumii Vechi, fruct bine copt și concentrație tipice Lumii Noi. Totuși, sunt bucuros să raportez că exemplarul nostru nu cade în păcatul unei gemozități iritante și greu de digerat. Are suplețe, prospețime și echilibru. Unul dintre cele mai reușite Cab-uri autohtone, pe care le-am încercat în anul curent. Iar puțină răbdare nu va strica pentru cei care preferă să aștepte acel moment optim de consum, pentru un vin de acest calibru.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin