Vinul zilei: un cupaj roșu complex, elegant și bine temperat, de la una dintre cele mai importante vinării din Chile

Vinul zilei: un cupaj roșu complex, elegant și bine temperat, de la una dintre cele mai importante vinării din Chile
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 2 iun 2023

Sideral 2020 de la Vina San Pedro este recomandarea noastră de astăzi, un asamblaj spectaculos de Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot și Carmenere. Un vin cotat cu 92 puncte Decanter.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vina San Pedro a fost fondată în 1865 în Curico Valley, Chile de către frații Correa. Afacerea de familie continuă și astăzi, la 150 de ani distanță, vinurile produse aici fiind unele de înaltă calitate. San Pedro este unul dintre cei mai importanți exportatori din Chile, fiind prezent în peste 80 de țări peste tot în lume.

Îndrăzneț, modern și energic, San Pedro Sideral 2020 este un vin roșu realizat din 5 soiuri de struguri. Dominat de Cabernet Sauvignon, mai include și Syrah, Cabernet Franc, Petit Verdot și Carmenere, struguri din podgoria de viță-de-vie de 72 de hectare situată în Valea Cachapoal. Acest blend special îi oferă vinului o personalitate unică, el fiind rezultatul terroir-ului, dar și a muncii și pasiunii producătorului Gonzalo Castro. Cu o frumoasă culoare roșie intensă, vinul are un buchet expresiv și concentrat, cu note de zmeură,prune și tente elegante de stejar. Pe palat, vinul se dezvăluie fin, cu taninuri neagresive. Se recomandă degustarea vinului la 16-18 grade Celsius alături de mâncăruri condimentate, brânzeturi și preparate din vită, miel, porc sau vânat.

Răzvan Jurca: “Sunt rare ocaziile când te întâlnești cu un vin care să te satisfacă atât de plenar, de la etichetă și până la conținut, ca Sideral. Vinul provine dintr-una dintre cele mai importante vinării din Chile (San Pedro), regiunea Central Valley, aflată în apropierea orașului Santiago, și e cunoscută mai ales pentru exporturile sale de calitate (mai mult ca sigur că ați încercat la un moment dat un vin de la San Pedro, chiar dacă nu vă aduceți aminte). Pe Sideral 2020 nu o să-l uitați cu ușurință, fiindcă oferă un vin complex, elegant și bine temperat din toate punctele de vedere: culoarea e încântătoare, gustul sec are iluzie de dulce, aromele abundă în fructe de pădure, vanilie, tabac, ciocolată neagră și condimente de patiserie, taninurile sunt coapte și bine șlefuite, iar structura vinului (cupaj complex, de 5 soiuri dintre cele mai ofertante din registrul roșu cu maturare generoasă la lemn) este catifelată, pe un corp mai degrabă mediu, dar excelent proporționat. Finish-ul vinului este bogat, cald și vibrant, iar prețul la acest nivel de detaliu în vinificație este mai mult decât atractiv. Una peste alta, vinul de azi e ca femeia ideală pentru un bărbat pretențios (dacă acceptăm că, totuși, există specia aceasta): are vârsta optimă la care poate să-și pună fără rezerve în valoare pedigree-ul și inteligența, arată bine de tot, e înzestrată cu un caracter empatic, amuzant și docil, știe să te ia exact așa cum ești și, în plus, e întotdeauna atentă cu tine fără să facă prea mult caz de asta.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin