Vinul zilei: un cupaj roșu inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux, un vin savuros, care merge perfect cu preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate

Vinul zilei: un cupaj roșu inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux, un vin savuros, care merge perfect cu preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 apr 2024

Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 de la crama Feudi Barone Spitaleri este un vin roșu rubiniu intens, cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor în stil Bordeaux.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852, fiind prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, fiind totodată și prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2012 dezvăluie note olfactive de gem de prune, cafea și cacao, urmate pe palat de taninuri coapte și bogate, care îl fac încă și mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate.

Alin Ioniță: Deși are o denumire ce pare să îl plaseze pe banca de rezerve, vinul de astăzi are un joc aromatic ce merită o prezența în prima echipa. Vine din Sicilia, îmbrăcat în tonuri rubiniu-granat și ne îmbie cu parfumuri ce pășesc printe nuanțe de gem, cafea,note pamantoasesi tutun. Aromele sunt intense, potrivite unui vin cu o structura bună așa cum o are acest Secondo, iar regiștrii din care provin acestea poartă tiruri precum: violetă, alune prăjite și prune. Are o lungime bună și, în opinia mea, se potrivește mănușă la un platou cu brânzeturi alese.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin