Vinul zilei: un Malbec complex și bine structurat, cu taninuri plăcute, care oferă dulceață și un final lung

Vinul zilei: un Malbec complex și bine structurat, cu taninuri plăcute, care oferă dulceață și un final lung
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 iun 2023

Vinul de astăzi, Malbec Reserve Vino Organico 2020, vine de la Bodega Piedra Negra, o cramă fondată de Francois Lurton în Valea Uco, Argentina. Cu o expertiză extinsă în domeniul viticol, Lurton a introdus și aici metodele ecologice de vinificare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Malbec Reserve Vino Organico 2020 este obținut 100% din struguri Malbec, un soi devenit celebru în Argentina, deși el este originar din Franța. Aproximativ 70% din producția de vin roșu Malbec provine din Argentina.

Vinificat în mod tradițional, vinul de azi este fermentat la temperaturi controlate între 25 și 30° C. După fermentare, are loc o macerare lungă pentru a se obține un grad ridicat de extract de fruct și o structură completă. După fermentare vinul se învechește timp de 8-10 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri, ciclul 2 de utilizare. Rezultatul: un vin roșu rubiniu cu reflexe de cireș. Buchetul este complex, un amestec de fructe de pădure roșii și arome picante. Pe palatin regăsim note delicate de ciocolată și cafea care provin de la baricul de stejar. Un vin structurat și complex, cu taninuri plăcute, care oferă dulceață și un final lung.

James Suckling: “Arome complexe de prune, fructe de pădure, ciocolată neagră, violete, polen, tutun, nucșoară și pământ. Un vin corpolent, cu taninuri ferme. Concentrat, dar elegant și frumos echilibrat. Obținut din struguri cultivați organic. Recomandat din 2023.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin