Vinul zilei: un Prosecco care se exprimă relaxat și care poate fi înțeles foarte ușor de către oricine. Ideal alături de paste, pește sau salate

Vinul zilei: un Prosecco care se exprimă relaxat și care poate fi înțeles foarte ușor de către oricine. Ideal alături de paste, pește sau salate
scris 27 dec 2023

Livia Nova Valdobbiadene Prosecco Superiore 2021 este un Prosecco savuros din regiunea Valdobbiadene, obținut din struguri Glera.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Livia Nova este situată în nord-estul Italiei, în regiunea Veneto, având în portofoliu vinuri Prosecco apreciate peste tot în lume.

Glera este utilizat în producția de Prosecco, Frizzante și Spumante, fiind un soi cu aciditate ridicată și o paletă destul de neutră, pe care se deosebesc aromele de piersică și miere. Are nivelul de alcool scăzut (min. 8,5%) fiind ideal pentru o băutură de vară sau un aperitiv.

Livia Nova Valdobbiadene Prosecco Brut este un vin obținut din struguri Glera, cu note olfactive de flori de salcâm. Pe palat, vinul se dezvăluie delicat, elegant și foarte fructat. Savurați acest prosecco la 4-6 grade Celsius, alături de aperitive.

Valentin Ceafalău: Prosecco place! Indiferent de ocazie, de anotimp, acest tip de spumant începe să adune din ce în ce mai mulți adepți, datorită modului relaxat prin care se exprimă și care poate fi înțeles foarte ușor de către oricine. Este simplu! Miza e pe fruct și bule! Dacă primești la pachet și un pic de eleganță, e bonus... LIVIA NOVA - Valdobbiadene Prosecco Superiore (2021) e unul dintre acele exemple de prosecco care mai aduc și ceva la pachet. Aromatic, se descrie în senzații floral-fructate, lejere și proaspete, de flori de salcâm și portocal, cu tonuri de mere verzi și pere coapte, plus o doză mică de condimente și ierburi uscate. Gustul proaspăt, crocant și suculent atacă cu senzații dulcege de mere verzi, echilibrate de aciditatea citrică, dar și de perlajul fin și delicat. Pe final, vinul își păstrează caracterul fructat, etalând în plus și niște tente tonice, lejere, de migdală.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin