Vinul zilei: un Prosecco lejer și proaspăt, cu perlaj abundent și aciditate crocantă, care dezvăluie note de mere verzi și pere coapte, completate de senzații florale, citrice și minerale

Vinul zilei: un Prosecco lejer și proaspăt, cu perlaj abundent și aciditate crocantă, care dezvăluie note de mere verzi și pere coapte, completate de senzații florale, citrice și minerale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 iun 2023

Prosecco Doc Extra Dry de la crama Col Sandago este recomandarea de astăzi, un vin lejer, proaspăt și foarte prietenos. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Situată în provincia Treviso, în binecunoscuta regiune viticolă Conegliano Valdobbiadene, crama Col Sandago este renumită pentru producerea unor vinuri apreciate în Italia și în toată lumea.

Vinurile produse aici sunt de o calitate superioară, o dovadă fiind și propunerea noastră de azi.

Prosecco DOC Treviso, Extra Dry este un vin spumant alb realizat în mare parte din struguri din soiul Glera.

Glera este utilizat în producția de Prosecco, Frizzante și Spumante, fiind un soi cu aciditate ridicată și o paletă destul de neutră, pe care se deosebesc în special aromele de piersică și miere. Are nivelul de alcool scăzut (min. 8,5%) fiind ideal pentru o băutură de vară sau un aperitiv.

Galben pai strălucitor, Prosecco DOC Treviso, Extra Dry aduce în prim plan mai întâi note olfactive plăcute, în special fructate. Pe palat se dezvăluie elegant, armonios și persistent. Degustați acest vin la 8 grade Celsius, alături de stridii, fructe de mare, risotto cu trufe și salate.

Valentin Ceafalău: “Un Prosecco ușor de băut și care poate să “întoarcă foarte multe scaune”! Are o adresabilitate foarte largă datorită modului său de exprimare: direct, lejer, proaspăt, parfumat, citric-fructat și “ușor” dulceag. Aromele sale tipice și precise amintesc de cele ale merelor verzi și ale perelor coapte, completate de senzații florale, citrice și minerale. Perlajul abundent și susținut, alături de aciditatea crocantă, echilibrează tentele dulcege de fructe exotice ale gustului și amplifică tonurile de coajă de lămâie și grapefruit. Postgustul lejer fructat este caracterizat de tente de mere verzi, dar și de o lejeră astringență citric-vegetală.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin