Vinul zilei: un Prosecco simpatic, proaspăt și răcoritor, perfect în serile toride de vară, ca atare sau alături de pește, fructe de mare sau preparate ce îmbină legumele cu fructele de mare

Vinul zilei: un Prosecco simpatic, proaspăt și răcoritor, perfect în serile toride de vară, ca atare sau alături de pește, fructe de mare sau preparate ce îmbină legumele cu fructele de mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Recomandarea noastră de astăzi, Belstar Prosecco Brut de la crama Bisol, este un vin elegant, o alegere sofisticată și inspirată indiferent de ocazie.

Prezența familiei Bisol în regiunea istorică Valdobbiadene datează încă din secolul 16. Fiecare sticlă de Bisol Prosecco Superiore are propriile caracteristici date de terroir-ul din care provin strugurii. De altfel, strugurii Glera, cei din care se produc vinurile Bisol, sunt foarte sensibili la variațiile de sol și microclimat.

Crama Bisol se prezintă ca o peșteră naturală săpată în peisajul stâncos, fiind mediul perfect pentru păstrarea sticlelor produse de-a lungul timpului pentru că păstrează o temperatură constantă între 10 și 15 grade Celsius.

Aroma elegantă, fructată, dar și buchetul floral sunt principalele note distinctive ale acestui Belstar Prosecco. Numele acestei game, “Belstar”, s-ar traduce prin “locul perfect pentru a începe”, iar proprietățile acestor vinuri atestă asta.

Fin și persistent, Belstar Prosecco are o frumoasă culoare galbenă cu tente de verde deschis. Buchetul se dezvăluie în principal fructat, cu note dominante de mere, pere, citrice și caise, dar și cu ceva tente florale. Pe palat, aroma este elegantă, cu note fructate și florale. Se recomandă servirea acestui Prosecco ca aperitiv sau în combinație cu pește, fructe de mare sau preparate ce combină legumele cu fructele de mare.

Răzvan Jurca: “Bună, Belstar, bună Răzvan! Așa m-am salutat cu acest Prosecco simpatic imediat ce l-am deschis într-o seară toridă de vară timpurile pe dealurile din Petroșani. Tare mi-a plăcut și, vorba poetului, mult m-a fericit spumantul de azi: cu prospețimea lui a răcorit ceea ce se cerea imperios să fie răcorit, cu gustul său echilibrat și aproape onctuos a domolit ceea ce trebuia domolit, iar prin culoarea sa limpede și jovială, împreună cu perlația-i jucăușă și voluntară, a bucurat ceea ce a simțit nevoia să fie bucurat. Drept urmare, fiindcă o recomandare mai convingătoare eu nu știu să fac, la fel ca Șeherezada, văd zorii mijind și plin de sfială, doar tac!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin