Vinul zilei: un roze diafan, obținut din struguri Shiraz și Grenache, cu arome de trandafiri, citrice, căpșuni, frăguțe și bomboane englezești

Vinul zilei: un roze diafan, obținut din struguri Shiraz și Grenache, cu arome de trandafiri, citrice, căpșuni, frăguțe și bomboane englezești
scris 27 mai 2023

Vinul de astăzi, Caringole 2021, vine de la Domaines La Croix Belle, o cramă de familie din regiunea viticolă Languedoc, Franța.

Roze, cu tente violete, vinul este obținut din struguri Shiraz și Grenache, în proporții egale. Deși originar din regiunea viticolă Rhône, soiul Shiraz a devenit emblematic în Australia, acolo unde astăzi este cel mai plantat strugure din țară. De cealaltă parte, Grenache își are originile în nordul Spaniei, mai precis în regiunea Aragon, la granița cu Franța. Datorită acestui aspect, astăzi Grenache este des întâlnit în Languedoc-Roussillon.

Vinul zilei, Caringole 2021, farmecă încă de la primele note olfactive de trandafiri și bomboane englezești. Gustul se dezvăluie proaspăt și dulceag, cu arome de citrice, căpșuni și frăguțe. Se recomandă degustarea lui la 9-11 grade, alături de preparate ușoare, pește, fructe de mare sau deserturi răcoritoare.

Mihai Oprea: “Acest roze, sub aparența diafană și fragilă ascunde suficient tanin și spirit combativ cât să facă față unei porții de lasagna, mai temperată e adevărat, cu carne de curcan și sos bechamel cât să-i dea textură. Practic această "încleștare" e doar o etapă din eterna ligă a meciurilor gastro oenologice franco-italiene. Aici francezul provensal câștigă prin flexibilitate, corp suplu, aciditate ce creează tensiune în atac și numeroase ocazii de a înscrie … în pahar! Aștept cu interes revanșa italienilor.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin